© Kuva: Ilari Isotalo

JYP kaappasi HIFK:n maalitykin – myös luottosentteri tekee paluun

JYP on tiedottanut perjantaina, että viime vuodet HIFK:ssa pelannut laitahyökkääjä Juuso Puustinen siirtyy Jyväskylään kahden vuoden sopimuksella.

Tehokkaana maalintekijänä ja liigajäillä tunnettu 29-vuotias Puustinen pelasi viime kaudella vaisun runkosarjan koko muun HIFK-ryhmän tavoin, mutta pudotuspeleissä hän iski 13 ottelussa tehot 6+6.

– Juuso on todistanut tasonsa tehokkaana liigapelaajana. Laukaisutaito vaikeistakin asennoista sekä ajoitukset maalin lähellä ovat sarjamme eliittiä. JYPin pelitapa tuottaa runsaasti ”juusomaisia kakkostilanteita” vastustajan maalin lähistölle ensimmäisen suorahyökkäystilanteen jälkeen, kertoo JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Myös KHL:ssä lainalla ollut luottosentteri Miika Lahti palaa Jyväskylään, mutta kärsii pahasta vammasta.

– Miika joutuu hoitamaan monivuotista lonkkavaivaansa nyt leikkaushoidolla ja emme odota Miikan kantavan Jyppinuttua vuoden 2017 puolella. Miika Lahdella on voimassa oleva pelaajasopimus kevääseen 2018 asti, seuran tiedotteessa kerrotaan.

Jo aiemmin keskushyökkääjä Jarkko Immosella vahvistunut JYP rakentaa ensi kaudeksi kovaa hyökkäystä, kun joukkueessa on jo Puustisen, Lahden ja Immosen lisäksi sellaisia nimiä kuin Antti Suomela, Juha-Pekka Hytönen, Joonas Nättinen, Jani Tuppurainen ja Ossi Louhivaara.

Henri Havusela

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!