Suomi lähtee toiseen otteluun helpottava voitto vyöllä. Peli ei ollut missään nimessä vielä valmista, mutta avauspelissä oli paljon hyvääkin. Varsinkin ottelun alku oli Leijonilta erinomaista peliä. Harmi vain, ettei matsia ratkaistu siinä vaiheessa, kun siihen oli sauma. Koska ei, jouduimme lopussa vaikeuksiin.

[nosto tasoitus=”oikea”]Tämä on peli, joka Suomen on voitettava[/nosto]

Valmennusjohdolla oli hyvä mahdollisuus skoutata Ranska heidän avauspelissään lauantaina. Ranska on isäntämaa ja se tuo tietysti lisää intoa. Mutta samalla pitää muistaa, että mikä on homman nimi: tämä on peli, joka Suomen on voitettava.

Suomi on joukkueena ja joukkuepeliltään selvästi Ranskaa edellä. Mutta Ranskalla on heittää muutama huippuyksilö laatikkoon. Esimerkiksi Auvitu on tuttu Suomesta, Bellemare vuolee taaloja Flyersissa ja Da Costa tekee takuuvarmaa työtä ja paljon maaleja Moskovan TsSKA:n paidassa. Esimerkiksi nämä ovat sellaisia kavereita, joille ei saa antaa yhtään tilaa tai löysää. Maalilla on konkari Huet, joka täyttää edelleen laatuveskarin kriteerit.

[nosto tasoitus=”oikea”]Jokainen pystyy tekemään hommia paremmin kuin avausmatsissa[/nosto]

Suomi on saanut yhden vapaapäivän tankata ja hioa kuvioitaan. Tärkeintä on löytää se jänne, jolla joukkue pelaa tasollaan koko ottelun ajan, täydet minuutit. Valmennus antaa pelaajille selvät työkalut: jokainen pystyy tekemään hommia paremmin kuin avausmatsissa.

Tärkeintä on oma pelaaminen, ei mikään muu. Kun joukkue tekee omat hommansa hyvin ja oikein, kaivetaan kolme pinnaa isänniltä ja jatketaan turnausta puhtaalla pelillä.

Timo Jutila

Timo Jutila voitti vuonna 1995 Leijonien kapteenina ja keväällä 2011 joukkueenjohtajana MM-kultaa. MM-kisojen aikana saamme SuomiKiekko-sivustolla nauttia ”Jutin Ylämummo”-palstan myötä miehen videoista ja teksteistä (uutinen).