Suomen avausvastustaja Valko-Venäjä on kovakuntoinen ja luisteluvoimainen joukkue, se on selvä asia.

Kyseessä on kuitenkin maa, jolla on ollut tapana ottaa turhiakin jäähyjä, jos vastustaja, tässä tapauksessa Suomi, saa oman pelinsä käyntiin.

[nosto tasoitus=”oikea”]Leijonien pitää olla kyllä hereillä alusta saakka.[/nosto]

Leijonien näkövinkkelistä ottelua tarkasteluna: Suomi tarvitsisi alkuun pari maalia, jotta Valko-Venäjä joutuisi avaamaan peliä. Käsittääkseni siellä on joka jätkä vetänyt monta kautta KHL:ssä ja se on kovatasoinen liiga. Leijonien pitää olla kyllä hereillä alusta saakka.

Valko-Venäjä on melkein kuin Dynamo Minsk, ulkomaalaiset sieltä pois, niin se on melkein sama porukka. Se tietysti antaa edun, kun kaikki tietää ja tuntee hyvin toisensa.

Jos käännetään asetelma toisin päin: Jos Suomi saa oman pelin haltuun, Valko-Venäjä joutuu asemaan, jossa tuntuu kuin pelaisi kahta vastaan. Se voi olla heille ongelma, kun tulee jengi vastaan, joka kontrolloi peliä.

Avausmaalin tai parin ensimmäisen maalin merkitys tulee olemaan suuri. Uskon kuitenkin, että Suomi tulee voittamaan pelin ja lukemat taululla tulevat olemaan 5-2.

Timo Jutila

Timo Jutila voitti vuonna 1995 Leijonien kapteenina ja keväällä 2011 joukkueenjohtajana MM-kultaa. MM-kisojen aikana saamme SuomiKiekko-sivustolla nauttia ”Jutin Ylämummo”-palstan myötä miehen videoista ja teksteistä (uutinen).