Jutin Ylämummo: ”Pastaa naamaan ja pohkeet täyteen energiaa”

Ei ole yllättänyt Sveitsi mitenkään.

Erittäin liikkuva joukkue ja pelannut siten kuten odotin. Asetelmahan on nyt sellainen, että Sveitsinkin pitää voittaa tämä ottelu. Molemmat lähtevät samoista lähtökohdista. Sveitsillä on tosin lauantaina ollut iltapeli, mutta siitä huolimatta käkikellojen maan pojat pysyy varmasti liikkeessä mukana, se on vuoden varma. Siitä ei tule eroja.

Norjaa vastaan toinen erä oli tiivistä pelaamista. Sen paketin kun Suomi saa pysymään kasassa, niin napataan voitto Sveitsistä.

On tullut virheitä ja lapsuksia. Norjaa vastaan Ohtamaan huolimattomuus, ei tule toistumaan. On opittava homma ja virheitä pitää pystyä karsimaan, se on selvä asia. Perusilme on mennyt koko ajan eteenpäin. Tiiviys ja työnteko ovat olleet paranemaan päin.

Norjaa vastaan Suomi oli energinen koko pelin ajan ja se tulee korostumaan Sveitsiä vastaan. On oltava energinen ja valmiina alusta asti, eikä saa mennä herne nenään missään vaiheessa. Se voitto vain pitää raapia.

Suomella on ollut hyviä eriä, mutta ehyt 60-minuuttinen puuttuu. Mitä pidemmälle on menty, niin siinä on menty eteenpäin ja Suomi on parantanut kuin sika juoksuaan. Tulee varmasti parantamaan taas pykälän. Se peli tapa millä turnaus aloitetaan, ei tule riittämään seuraavana päivänä. Koko ajan pitää mennä eteenpäin. Sitten kun tulee ehyt kuusikymppinen, niin silloin Suomea on kenen tahansa vaikea voittaa.

Valmennus purkaa videoita ja otetaan taas oppia. Oppi siirretään sitten mukaan sunnuntain peliin. Se tulee äkkiä vastaan, ei tarvitse miettiä ylimääräisiä. Vedetään vaan pastaa naamaan ja pohkeet täyteen energiaa. Edelleen kaikki asiat on omissa käsissä, ei tarvitse laskea muita juttuja, kun hoitaa oma homma ja ottaa voitto.

Timo Jutila

Timo Jutila voitti vuonna 1995 Leijonien kapteenina ja keväällä 2011 joukkueenjohtajana MM-kultaa. MM-kisojen aikana saamme SuomiKiekko-sivustolla nauttia ”Jutin Ylämummo”-palstan myötä miehen videoista ja teksteistä (uutinen).