Jutin Ylämummo: ”Meni ihan perseelleen”

Kyyti oli kylmää. Tiedettiin, että pohjoisamerikkalainen joukkue tulee vastaan, niin ottelun alku, erien alut ja loput ovat tärkeitä. Viime peleissä nähdyt jäähyt vaivasivat taas. Meni ihan perseelleen tänään. Ei siitä pääse mihinkään. Kyllä tänään kyyti oli kylmää. Kanada on todella laadukas joukkue. Hetkittäin oli leijonat pelissä mukana, mutta kokonaisuudessaan ei ollut tänään palaakaan.

Meni ihan perseelleen tänään. Ei siitä pääse mihinkään. Kyllä tänään kyyti oli kylmää.

Tänään tuli ihmeellisiä jäähyjä mutta myös tyhmiä jäähyjä. Asiat pitää saada torstaina kuntoon, että tulee jenkkivoitto.

Tuli paljon kaksi vastaan yksi hyökkäyksiä. Sitä pitää teroittaa, että pakkien pitää pelata pakkina ja olla pelin alla, nämä kääntää niin nopeasti ne hyökkäykset. Eka maali oli 2 vastaan 1, josta tuli läpiajo, sitten Kanada tuuppasi kaksi maalia ylivoimalla. Huolimattomuus Pihlströmillä ja peli oli 4-1. Kolmannen erän alkuun tuli läpiajo. Todellakaan ei ollut sellaista peliä, mitä Leijonat haluaa pelata. Kova koulu, josta pitää ottaa opiksi.

Todellakaan ei ollut sellaista peliä, mitä Leijonat haluaa pelata. Kova koulu, josta pitää ottaa opiksi.

Meidän alivoimapelaaminen oli heikkoa. Ylivoimalla Leijonien pelatessa Kanada antoi kovan paineen. Hetkittäin se oli hyvää, mutta liikaa siirreltiin kiekkoa. Pitää löytää ne reiät. Se olisi tärkeää, että saadaan laukauksia aikaan. Kuten nähtiin Ohtamaan maalissa. Ampumalla se pitää tehdä. 5-3-ylivoimassa liikaa siirreltiin kiekkoa, pitää pystyä hanakammin ratkaisuihin. Ja se on olennaista, että se veto menee perille, maalille asti. Se on tärkeintä.

Suomella oli tosi vähän laukauksia puoleen väliin ottelua. Kun aletaan pääsemään hyökkäysalueelle, kannattaa panna maalille se painopiste, eikä hieroa laidoissa. Helppoahan se on katsoa teeveestä ja neuvoa, mutta siinä on vinha perä, että jos sä et ammu, niin ei löydä kiekot maaliinkaan. Kun aletaan pelaamaan maalia kohti, on vastustajan vaikeampi lähteä hyökkäyksiin. Eli ensimmäinen hyökkäys maalille asti, eikä puolitiehen. Siitä se Kanadan ensimmäinenkin vastahyökkäys lähti, josta maali tuli.

Helppoahan se on katsoa teeveestä ja neuvoa, mutta siinä on vinha perä, että jos sä et ammu, niin ei löydä kiekot maaliinkaan. Kun aletaan pelaamaan maalia kohti, on vastustajan vaikeampi lähteä hyökkäyksiin.

Tärkeä homma, että tämä pyyhitään äkkiä pois ja sitten huomenna on matkapäivä ja perillä pelin sävel on selvä, jonka jokainen tietää. Ottaa oppia tästä tappiosta ja sitten pannaan USA:aa nököön ja mennään semifinaaleihin. Se on kaavio mitä lähdetään toteuttamaan. Jätkät tietää, että he pystyvät voittamaan USA:n.

Timo Jutila

Timo Jutila voitti vuonna 1995 Leijonien kapteenina ja keväällä 2011 joukkueenjohtajana MM-kultaa. MM-kisojen aikana saamme SuomiKiekko-sivustolla nauttia ”Jutin Ylämummo”-palstan myötä miehen videoista ja teksteistä (uutinen).