Suomi aloitti MM-kisat mahtavasti. Tai tarkoitan, että avausottelun alku oli juuri sellainen kuin sen pitikin olla. Leijona oli hereillä ja nälkäinen. Tämä toi nopeasti kaksi hienoa maalia ja Sebastian Aho sekä Oskar Osala saivat pään auki. Mitä pitemmälle erä jatkui, sitä parempi Suomi oli. Olisi tietysti pitänyt tehdä se ratkaiseva kolmas maali ylivoimapaikoista, mutta tällä kertaa ei siihen pystytty.

Peli kestää vähintään 60 minuuttia ja tästä tuli muistutus. Korpisalolle tuli harmillinen virhe ja Valko-Venäjä rankaisi. Suomi taas jäätyi pikkuisen ja tämä johti lopulta tasoitukseen. Valko-Venäjä on juuri sellainen joukkue, jota ei saa päästää peliin mukaan. Kun heitä vastaan menee vaikkapa kolmen maalin johtoon, homma on siinä. Niin kauan kuin he ovat perävaloissa kiinni, he ovat vaarallisia.

[nosto tasoitus=”oikea”]Mutta homma piti tehdä taas vaikeaksi parilla tyhmällä jäähyllä[/nosto]

Leijonat näyttivät kuitenkin luonnetta ja Savinaisen hienolla maalilla tehtiin taas johtomaali, siitä tosiaan tykkäsin. Leijonat nousivat pahasta tilanteesta. Mutta homma piti tehdä taas vaikeaksi parilla tyhmällä jäähyllä. Kiekko katsomoon on aina vähän tyhmä jäähy ja Osalan taklaus oli kyllä puhdas, mutta noissa tilanteissa pitää ottaa huomioon tuomarilinja ja tiedostaa, että ollaan maalin johdossa.

Luonnetta näytettiin taas ottelun lopussa ja saatiin paljon hyvää dataa jatkoa varten kolmen pisteen lisäksi. Ensimmäiset 20 minuuttia oli hyvää, sitten tuli vaikeaa ja sitten vielä vaikeampaa. Mutta voittotili aukesi ja se on tärkeintä.

Timo Jutila

Timo Jutila voitti vuonna 1995 Leijonien kapteenina ja keväällä 2011 joukkueenjohtajana MM-kultaa. MM-kisojen aikana saamme SuomiKiekko-sivustolla nauttia ”Jutin Ylämummo”-palstan myötä miehen videoista ja teksteistä (uutinen).