Suomalaiset kiekkofanit saivat nauttia NHL:n runkosarjassa Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjän Joel Armian kehitysaskeleista.

Armia pelasi loistavasti alempien ketjujen roolissa ja alivoimalla, minkä lisäksi kauteen mahtui muutama maukas osuma kauden aikana.

TSN:n toimittaja Scott Cullen näkee asian aivan toisin. Hänen mukaansa Armia ei ole vieläkään lunastanut niitä odotuksia, joita suomalaiselle asetettiin hänen siirryttyään Pohjois-Amerikkaan muutama vuosi sitten.

– 23-vuotias hyökkääjä joutui jälleen taistelemaan pelipaikastaan. Vaikka peliaika kasvoi, hänen tehopisteensä suhteessa peliaikaan eivät olleet loistavia, Cullen arvioi Armian kulunutta kautta.

Tuoreessa arviossa Armia on asetettu viime kauden Jetsin joukkueen floppipelaajiin, minkä lisäksi Cullen uskoo, että suomalainen jätetään suojaamatta NHL:n laajennusdraftissa.

Tämä tarkoittaisi sitä, että uusi NHL-seura Vegas Golden Knights voisi vapaasti napata Armian ensi kaudeksi riveihinsä.

– Hän on yksi vaihtoehdoista joutua kaupatuksi laajennusdraftissa, mutta hän saattaa myös saada yhden mahdollisuuden murtautua parhaan yhdeksän hyökkääjän joukkoon, Cullen kirjoittaa Armian tulevaisuudesta Winnipegissä.