PARIISI. Leijonat kokoontui keskiviikkona ensimmäistä kertaa Pariisissa MM-kisojen alkulohkon näyttämölle.

Jäällä oli koko joukkue, joten selville tuli samalla se, millaisilla ketjuilla Leijonat on aloittamassa turnauksen.

Vielä Tshekin EHT-turnauksessa Leijonien ykkösvitjana oli toiminut Sebastian Ahon, Valtteri Filppulan ja Jesse Puljujärven muodostama kolmikko.

Nyt Puljujärven tilalla viiletti Miro Aaltonen.

– Filppula-Aho on aika selkeä parivaljakko ja ovat saaneet pari peliä tuossa alle. Mietittiin, että mikä voisi täydentää heitä siinä kolmantena. Aaltonen on painanu kahdeksan maalia, olisko 11 tai 12 maajoukkuepeliin. Hän on ollut hyvässä iskussa koko kauden, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi ratkaisusta.

– Katsotaan nyt vähän, että miten hommat lähtevät liikkeelle. Meillä on kuitenkin kuuteen päivään neljä peliä tuossa, muun muassa, Marjamäki jatkoi.

Edmonton Oilersin organisaatiosta kisoihin saapunut Puljujärvi jäi nyt kokonaan neljän pelaavan ketjun ulkopuolelle.

Ratkaisun taustalla painoivat myös tuoreet vahvistukset.

– Monta monessa. Mietittiin, että mitä me tarvitaan. Tietenkin se, että (Veli-Matti) Savinainen ja (Jani) Lajunen tulivat tuohon mukaan. Toinen on erinomainen alivoimapelaaja, toinen on erinomainen ylivoimapelaaja. Kyllä noita (päätöksiä) mietittiin paljon, mutta nyt tuntui tältä. Mennään näillä, Marjamäki tokaisi.’

Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei Puljujärven passia leimata välittömästi.

– Jutellaan noista illalla enemmän. Voi olla kuitenkin, että leimataan 12 (hyökkääjää), 7 (pakkia) ja kaksi maalivahtia. Varmaan tuolla tavalla lähdetään liikkeelle, mutta katsotaan tuota vielä.