Iso joukko ruotsalaispelaajia tippui NHL:n toisella kierroksella, ja Tre Kronor toivoo yhä joukkueeseensa uusia vahvistuksia.

Uusin nimi joukkueelle tuli maalivahtiosastoon, sillä New York Rangersin tähtivahti Henrik Lundqvist saapuu kisoihin joukkueen avuksi, kertoo NHL.comin Dan Rosen Twitterissä.

Dan Rosen

@drosennhl
Henrik Lundqvist will go to the World Championship to play for Sweden. He leaves tomorrow.

Lundqvist on jo joukkueen 17. NHL-pelaajaa, joita on joukkueessa enemmän kuin koskaan ennen. Joukkueen turnaus ei vain ole alkanut, kuten kova nimilista antaisi odottaa. Joukkue on hävinnyt kaksi ottelua kolmesta turnauksen alussa.

Suuri joukko NHL-pelaajia on ehtinyt jo sanoa ”nej tack”. Edmonton Oilersin pakki Adam Larsson ei ole tulossa kisoihin, kuten eivät myöskään New York Rangersin Mika Zibanejad ja Washinfton Capitalsin Andre Burakovski.

Burakovskin seurakaveri Marcus Johansson taas joutuu käsileikkaukseen.

Larssonin joukkuekaveri Oscar Klefbom sen sijaan jätti Expressenin mukaan oven maajoukkueelle vielä auki. Joukkue tarvitsisi mukaan kuitenkin ennen kaikkea hyökkääjiä pakin sijaan.

Ruotsin syliin saattaa tippua toinenkin todellinen jättinimi. Capitalsin ykkössentteri Nicklas Bäckström ei nimittäin ainakaan suoralta kädeltä kieltäytynyt kutsusta.

– Palaan kysymykseen myöhemmin. Ensin pitää käydä lääkärintarkastuksessa, Bäckström sanoi Expressenille.