Helsingin IFK tiedotti tiistaina peräti viidestä uudesta pelaajasopimuksesta, joista kaikki ovat tärkeitä palasia joukkueen avainpaikoille.

Ensi kaudella IFK:ta vahvistavat hyökkääjät Jerry Ahtola, Patrik Carlsson, Erik Thorell ja Juhani Tyrväinen sekä puolustaja Ville Varakas.

Tyrväisen, Thorellin ja Varakkaan sopimukset ovat kaksivuotisia, Ahtolan ja Carlssonin sopimukset kattavat ensi kauden.

Keskushyökkääjä Tyrväinen pelasi huippukauden Pelicanissa tehden tehot 14+29=43 runkosarjassa. Vanhastaan HIFK:lle tuttu hyökkääjä Ahtola sekä Thorell siirtyvät molemmat TPS:stä tuoreen päävalmentajan Ari-Pekka Selinin tavoin.

HIFK:ta niin ikään aiemmin tehokkaasti edustanut puolustaja Ville Varakas, 33, palaa kasvattajaseuraansa pelattuaan neljä viime kautta Ruotsin pääsarjassa. Varakas edusti Ruotsissa Växjö Lakersia ja viime kaudella Djurgårdenia. Hän voitti Ruotsin mestaruuden Växjössä 2015.

Liigaan uusi tuttavuus on Frölundasta saapuva hyökkääjä Patrik Carlsson. Yhdeksän kauden aikana Carlsson on pelannut SHL:ssä 381 ottelua, joissa on syntynyt tehot 67+85=152. Pudotuspeleissä hän on tehnyt 68 ottelussa tehot 9+15=24. Ruotsin maajoukkueessa Carlsson on pelannut urallaan kymmenen ottelua.

Lähde: HIFK:n tiedote