NHL teki keväällä päätöksen, että he eivät aio osallistua vuoden 2018 Etelä-Koreassa Pyeongchangissä järjestettäviin talviolympialaisiin.

IIHF:n presidentti Rene Fasel paljasti saksalaiselle Kölner Stadt-Anzeiger -lehdelle, että he tavoittelevat kuitenkin vielä sopimusta NHL:n kanssa.

Faselin mukaan sopimuksen tekemisen täysin viimeinen aikaraja on heinäkuun puolivälissä.

Fasel on vielä optimistinen uuden sopimuksen saamiseen.

– Olen valmis uimaan Atlantin valtameren yli jos minun täytyy. Meillä on kuitenkin raja, mitä emme ylitä. Jos NHL päättää olla tulematta, sitten he eivät tule, Fasel kertoo Kölner Stadt-Anzeiger -lehdelle ESPN:n mukaan.

Lukuisat NHL-tähdet Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkinin johdolla ilmoittivat osallistuvansa olympialaisiin, vaikka NHL kieltäisi heitä.

Faselin mukaan IIHF:llä ei ole esteitä NHL-pelaajien ”luvattomalle” saapumiselle.

– Jos Ovetshkin haluaa pelata olympialaisissa ja hänen olympiakomiteansa ilmoittaa hänet mukaan, hänellä on oikeus olla Pyeongchangissä. Meillä ei ole ongelmaa. Hänellä pitää olla vain passi ja hänet pitää ilmoittaa mukaan. Siinä on vielä muutama lakipykälä vastassa, mutta olemme selvittämässä niitä. Tiettyjen ehtojen tulee täyttyä, kuten doping-asiat, Fasel sanailee.