Toronto Maple Leafsin valmentaja Mike Babcock on urallaan voittanut Stanley Cupin, MM- ja olympiakultaa ja World Cupin. Hän on koko NHL:n suurimmalla palkalla toimiva valmentaja.

Mutta NHL-kauden parhaalle valmentajalle jaettavaa Jack Adams Awardia Babcockilla ei ole. Hän oli ehdolla palkintoon kaudella 2007-08, jolloin hän tuli äänestyksen kolmanneksi.

Tänä vuonna on hyvin mahdollista, että kokenut kanukkiluotsi saa vihdoin palkinnon kotiinsa.

– Olimme viime vuonna viimeisiä, ja hän olisi voinut olla ehdolla jo silloin. Sitä ei voi mitata, millainen tyyppi hän on tai kuinka suuri vaikutus hänellä on ryhmäämme, Toronton puolustaja Morgan Rielly hehkutti Toronto Sunille.

– Jätkät täällä tietävät, että yhtä paljon kuin hän tekee meidät hulluiksi, hän tietää, mitä on tekemässä. Mielestäni Mike on yksi urheilumaailman parhaita valmentajia.

Babcock tunnetaan vaativana valmentajana, joka ei päästä joukkuettaan helpolla. Tulokset nuoressa Maple Leafsissa ovat näkyneet, kun joukkue pääsi pudotuspeleihin pitkästä aikaa ja haastoi hyvin huippujoukkue Washington Capitalsia.

– En tiedä, ovatko yksilöpalkinnot hänelle tärkeitä, mutta mielestäni häntä pitäisi muistaa, laituri Matt Martin sanoi.

– Meillä oli alussa ongelmamme, mutta kauden mittaan pelasimme erittäin hyvää kiekkoa ja löysimme siipemme pudotuspeleissä venyttäen sarjan todella kovaa joukkuetta vastaan kuudenteen otteluun.

Muita ennakkosuosikkeja parhaan valmentajan palkintoon ovat esimerkiksi Columbus Blue Jacketsin John Tortorella, Minnesota Wildin Bruce Boudreau, Edmonton Oilersin Todd McLellan ja Washington Capitalsin Barry Trotz.