Venäjä saamassa hirmuisen NHL-maalitykin MM-kisoihin

© Kuva: Getty Images

Venäjä on saamassa hirmuisen maalitykin MM-kisoihin.

Venäjän jääkiekkoliiton mukaan Tampa Bay Lightningin maaliruisku Nikita Kutsherov on valittu MM-kisoihin valmistautuvaan Venäjän maajoukkueeseen. Kutsherov on mättänyt tällä kaudella jo 40 maalia ja on NHL-maalipörssin kakkosena Sidney Crosbyn jälkeen. NHL-pistepörssissä venäläishyökkääjä on kuudentena 84 pisteellä.

Tampan kausi päättyy jo runkosarjaan, joten Kutsherov on vapaa edustamaan maataan MM-kisoissa. Kutsherovin MM-valintaa voidaan pitää selvänä, vaikka Venäjän jääkiekkoliitto kertoo vasta maajoukkue-ehdokkuudesta. Ainoastaan loukkaantuminen voi estää miehen MM-kisat.

Tampan maalivahti Andrei Vasilevski on Kutsherovin tavoin valittu MM-ryhmän maajoukkuekandidaatiksi. Aiemmin Venäjä kertoi Philadelphia-puolustaja Ivan Provorovin MM-ehdokkuudesta. Nyt listalla on myös joukkuetoveri Flyers-hyökkääjä Roman Ljubimov.

Venäjä valitsee lopullisen miehistönsä vasta MM-kisojen alussa ja sen kuluessa. Siksi yhdenkään nyt mukana olevan NHL-pelaajan MM-valintaa ei voida pitää varmana, ellei kyseessä ole Kutsherovin tapainen maalilinko. Provorovin kohdalla Venäjän maajoukkuevalmennus teki pelin hengen täysin selväksi.

– Tällä hetkellä voidaan puhua vasta Provorovin kisaehdokkuudesta. Tarkkailemme vielä NHL-pelaajia, Venäjän valmennusryhmän jäsen Igor Nikitin sanoi Championat-lehden mukaan (uutinen).