Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinne torjui toisen peräkkäisen nollapelinsä ja voittonsa NHL:n pudotuspelisarjassa Chicago Blackhawksia vastaan, kun Predators ryöpytti kotijoukkuetta lukemin 5-0.

Kahdessa pudotuspeliottelussa yhteensä 59 torjuntaa ilman päästettyä maalia torjunut Rinne ei kuitenkaan halunnut ottaa kaikkea kunniaa itselleen.

– Mielestäni joukkueena, me puolustimme hyvin. Puolustajat raivasivat pelaajat pois edestäni ja antoivat minun nähdä kiekkoja. Tänään ei tullut yhtään laukausta mitä en olisi nähnyt, Rinne nöyristeli lehdistötilaisuudessa Tennessean-lehden mukaan.

Nashvillen päävalmentaja Peter Laviolette ei kuitenkaan osta Rinteen kommentteja.

– Ensinnäkin, hän valehtelee. Siellä oli joitain uskomattomia torjuntoja, mitä hän teki. Erityisesti kolmannessa erässä, kun johdimme 3-0. Siinä kohtaa olet jo hyvässä tilanteessa, mutta tiedät, että seuraava maali olisi iso asia kotiyleisölle. Siellä oli muutama valtava torjunta, minkä hän teki, Laviolette hehkuttaa.

Rinne teki maalivahdille erikoisen suorituksen ja kirjautti kaksi syöttöpistettä yön ottelussa. Hän oli myös mukana pelinavaamisellaan joukkueen kolmannessa maalissa, mutta siitä hänelle ei tullut tehopistettä.

Nashvillen harjoituksissa oli käyty keskusteluja maalivahdin mailapelaamisesta ja pelin avaamisesta.

– Olemme puhuneet siitä paljon, erityisesti ensimmäisen ottelun jälkeen. Emme olleet tyytyväisiä siihen. Tiesimme, että pystymme olemaan parempia. Katsoimme paljon videoita sen jälkeen, Rinne kertoo.

Predators nousi pudotuspelisarjassa 2-0-johtoon. Seuraavat kaksi peliä on Nashvillessä, joten Rinne saa kotiyleisönsä tuekseen tuleviin otteluihin.

Voit lukea Rinteen huimasta ottelusta lisää klikkaamalla tästä.