NHL ilmoitti tämän viikon maanantaina, etteivät NHL-pelaajat lähde vuoden 2018 Etelä-Koreassa järjestettäviin talviolympialaisiin.

Tämä herätti suurta närää pelaajien joukossa. Äänekkäästi esillä ovat olleet erityisesti venäläiskiekkoilijat.

NHL:n yksi suurimmista venäläistähdistä Aleksandr Ovetshkin ilmoitti tiistaina, että hän ei välitä NHL:n päätöksestä ja hän lähtee joka tapauksessa olympialaisiin edustamaan maataan.

Asia ei ole kuitenkaan niin yksinkertainen. Vaikka pelaajalla olisi NHL-seuran omistajan lupa, ei pelioikeus ole mitenkään itsestäänselvyys.

Ovetshkinin ainut keino päästä olympialaisiin ilman NHL:n lupaa saattaa olla maanveljiensä Pavel Datsjukin ja Ilja Kovatshukin esimerkin seuraaminen. Eli NHL-sopimuksen purku, tavalla tai toisella.

– Jos Ovetshkin haluaa katkaista sopimuksensa Washingtonin kanssa, se on toinen kysymys. Se on vakava kysymys. Kaikessa on kyse kuitenkin pelaajan omasta halusta, kuten Kovaltshukin ja Datsjukin tapauksissa nähtiin, kun he halusivat palata kotimaahansa. Kaikki muu on sitten neuvottelua, Venäjän jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Roman Rotenberg kommentoi Sovsport-lehdelle.

Talviolympialaiset pelataan ensi vuoden puolella Etelä-Koreassa.