Alkukauden loukkaantumisista kärsinyt Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjä Iiro Pakarinen onnistui toista kertaa tällä kaudella maalinteossa, kun Oilers nappasi tärkeät sarjapisteet runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa Vancouver Canucksin vieraana.

Todellista läpimurtoaan NHL-kaukaloissa vielä hakeva 25-vuotias Pakarinen pelasi jo viime kaudella lähes koko runkosarjan Oilersin paidassa, mutta loukkaantumiset sotkivat tätä kautta pahasti. Suomalainen kärsi polvivammasta, joka tuli jo ennen runkosarjaa pelatussa harjoitusottelussa.

Loppukausi näyttää valoisammalta, kun savolaislähtöinen hyökkääjä on onnistunut murtautumaan Oilers-kokoonpanoon juuri ennen pudotuspelien alkua. Pakarinen pelaa joukkueensa nelosketjussa ja saa vastuuta muun muassa alivoimalla. NHL-otteluita on kuluneella kaudella kertynyt 13 ja niissä tehopisteitä on tullut neljä (2+2).

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Pakarinen on mukana kokoonpanossa, kun Edmonton aloitta pudotuspelit ensi viikolla. Loppukausi onkin tärkeä Helsingin IFK:sta NHL:ään ponnistaneelle hyökkääjälle, sillä hänen nykyinen sopimuksensa loppuu tähän kevääseen.

Pakarinen edusti Leijonia kevään 2014 MM-kilpailuista, jossa hän laukoi kolme maalia.