Kuinka voit osoittaa olevasi jatkosopimuksen arvoinen, jos et pelaa missään? Tätä varmasti miettii 25-vuotias suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkinen tällä hetkellä.

Maaliahneen hyökkääjän kausi on päättymässä epäuskoiseen tilanteeseen. Arizona Coyotes hankki Pulkkisen NHL:n siirtorajan kynnyksellä, minkä piti antaa reilun näytönpaikan suomalaiselle, sillä Coyotes oli aikoja sitten menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin.

Pulkkisen sopimus loppuu tähän kevääseen, joten hänen pitäisi antaa mahdollisimman kovat näytöt, jotta uusi NHL-sopimus syntyisi uuden seuran kanssa.

Helmikuun lopussa Minnesotasta Arizonaan siirtynyt hyökkääjä on pelannut reilussa kuukaudessa vain neljässä ottelussa vaatimattomilla peliajoilla ja ollut loput pelit katsomossa.

Coyotesin valmennuksen näkemys peluuttamisesta kauden lopussa on mielenkiintoinen, sillä Pulkkista ei päästetty pelaamaan maaliskuun lopussa, vaikka joukkue pelasi neljä tappioon päättynyttä ottelua putkeen tehden jokaisessa vain yhden maalin.

Arizonalla on kautta jäljellä neljän ottelun verran. Sen jälkeen on mielenkiintoista nähdä, mikä on Pulkkisen kohtalo jatkosopimusneuvotteluissa.