Superlupaus tekemässä kylmät NHL-seuralle? – USA:n yliopistosarjan paras pelaaja pompottelee NHL-legendaa

Colorado Avalanchen varaama puolustajalupaus Will Butcher heittäytyi hankalaksi, kun Avalanche halusi aloittaa neuvottelut nuoren miehen ensimmäisestä NHL-sopimuksesta.

Yliopistosarjassa Denverin yliopistoa edustaneen Butcherin seura voitti koko sarjan mestaruuden. Yhdysvaltalaispuolustaja oli joukkueensa kapteeni ja tärkein yksittäinen pelaaja.

Samassa joukkueessa pelasi myös Florida Panthersin ensimmäisellä kierroksella varaama suomalaishyökkääjä Henrik Borgström.

22-vuotias Butcher valittiin koko sarjan parhaaksi pelaajaksi, eli hän lunasti Hobey Baker -palkinnon.

178-senttinen ja 86-kiloinen Butcher pelasi neljä vuotta yliopistosarjassa ja hän teki viimeisellä kaudellaan 43 ottelussa tehopisteet 7+30=37.

Avalanchen GM, NHL-legenda Joe Sakic, halusi saada seuran vuonna 2013 viidennellä kierroksella varaamalle lupaukselle sopimuksen heti finaalin jälkeen.

Butcher oli kuitenkin eri kannalla.

– Sanoin hänelle (Sakicille), että en halua tarjousta vielä. Halusin istua alas ja jutella hänelle vuodestani, ja siitä mitä he ajattelevat ja mikä heidän filosofiansa tulee olemaan. Minun vanhempani tulevat tällä viikolla juhla-aterialle ja haluan jutella heidän kanssaan ennen kuin minulle tarjotaan yhtään mitään, Butcher kertoo Denver Post -lehdelle.

Jos Butcher ei allekirjoita tulokassopimustaan ennen elokuun 15. päivää, voi hän tehdä sopimuksen minkä tahansa NHL-joukkueen kanssa.

Sakic puolestaan haluaa saada yhden tämän hetken lupaavimman puolustajan vahvistamaan Avalanchea.

– Heti kun he ovat valmiita, he saavat sopimustarjouksen. Me haluamme allekirjoittaa sopimuksen hänen kanssaan. Hänellä oli uskomaton vuosi. Neljän yliopistovuoden aikana hän on kehittynyt joka vuosi. Hobey Baker -voittajana hän on selvästikin kuuma pelaaja tällä hetkellä. Toivottavasti saamme tehtyä sopimuksen hänen kanssaan ja saamme hänet mukaan meidän organisaatioomme, Sakic kommentoi aihetta.

Denver Postin tietojen mukaan Avalanche ei halunnut tehdä sopimusta Butcherin kanssa viime kauden päätteeksi. Syytä tähän pidetään sen aikaisen varapresidentin ja päävalmentajan Patrick Royn kantaa nuoreen Butcheriin.

Roy sai kuitenkin potkut Coloradosta kesken viime kauden, jonka ansiosta seuran pelaajatarkkailijat ja johtohenkilöt pääsevät tavoittelemaan puolustajalupausta joukkueeseensa.

Butcher on laittanut Avalanchen GM:n Sakicin tiukkaan paikkaan, koska nuorukaisella on nyt valtaa sanella haluamansa ehdot.

– Hän tuli sisään, antoi minulle koko hehkutuksen joukkueensa muutoksista, nuoremmaksi menemisestä ja niin edelleen. Sanoin, että olen yhteydessä häneen. Vertailen nyt vaihtoehtojani tällä hetkellä. Haluan pitää oman aikani. En halua tehdä mitään liian hätiköidysti. En pelaa tällä kaudella enää, joten voin ottaa rauhassa oman aikani, Butcher avaa.

Mikäli Butcher ei suostu tekemään tulokassopimusta Avalanchen kanssa, hänestä tulisi NHL:n historian neljäs Hobey Baker -voittaja, joka on tehnyt ”kylmät” joukkueelleen.

Viime kauden Hobey Baker -voittaja Jimmy Vesey kieltäytyi tekemästä tulokassopimusta Nashville Predatorsin kanssa, joten hän siirtyi elokuun 15. päivän jälkeen vapaana pelaajana New York Rangersin organisaatioon.