Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen on ollut yksi joukkueensa kantavia voimavaroja NHL:n pudotuspelisarjassa New York Rangersiä vastaan.

Lehkonen teki Suomen aikaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pelatussa ottelussa NHL-uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin. Nuoren suomalaistulokkaan huikeat otteet eivät ole jääneet Rangersin joukkueelta huomaamatta.

SM-liigassa Kuopion KalPassa Lehkosen kanssa työsulkukaudella 2012-13 pelannut Rangers-tähti Derek Stepan tuntee 22-vuotiaan tulokaspelurin pelityylin läpikotaisin.

– Hän on todella viisas jääkiekkoilija. Hänellä on loistava rannelaukaus ja hänellä on hajua maalinedustilanteissa. Hänellä on myös todella paljon taitoa. Mutta mikä erityisesti erottuu hänen pelissään, on järkevyys ja kuinka viisas hän on kentällä, Stepan ylistää entistä joukkuetoveriaan Sportsnetin haastattelussa.

KalPassa 12 ottelua pelannut ja niissä kaksi maalia ja kaksi syöttöpistettä tehnyt 26-vuotias jenkkihyökkääjä uskoo, että Rangersin täytyy seurata Lehkosen menoa jäällä.

– Meidän täytyy kiinnittää huomiota koko heidän ryhmäänsä, mutta häneen pitää ehdottomasti kiinnittää huomiota. Hän on kaveri, joka pystyy ampumaan kiekkoa, ja jos annat hänelle tilaa maalipaikalla, niin hän tulee tekemään homman vaikeaksi maalivahti Henrik Lundqvistille, Stepan uskoo.

18 maalia tällä kaudella runkosarjassa tehneen Lehkosen pelistä huokuu parhaillaan itseluottamus, mutta suomalaisnuorukainen pitää jalat tiiviisti vielä maanpinnalla.

– Tällä hetkellä tuntuu mukavalle. Yritän tehdä parhaani jäällä ja huolehtia, että teen oikean suorituksen oikeaan aikaan. Otan yksi peli kerrallaan, enkä ajattele liian pitkälle, Lehkonen kertoo.