Suomalainen huippuhyökkääjä epäonnistui NHL-seurassa – Minne päätyy ensi kaudeksi?

© Kuva: Ilari Isotalo

Edmonton Oilersin organisaatioon täksi kaudeksi siirtynyt Jere Sallinen lähti viime kesänä yhden vuoden sopimuksella jahtaamaan NHL-unelmaansa kahden Jokereissa vietetyn onnistuneen kauden jälkeen.

Loistava kahden suunnan 26-vuotias hyökkääjä pystyi pelaamaan KHL:ssä erittäin hyvällä tasolla ja teki viime kaudella puolustusvelvoitteiden lisäksi 19 tehopistettä Jokereissa.

SM-liigassa Sallinen on kertaalleen rikkonut 40 tehopisteen rajan HPK:ssa kaudella 2012-13. Sallisen kokonaisvaltaisesta pelaamisesta kertoo paljon se, että hän on kuulunut Suomen maajoukkueeseen edellisen kolmen kauden aikana. Hän edusti Leijonia MM-kilpailuissa keväällä 2014.

Kulunut kausi ei kuitenkaan tuonut tarvittavaa läpimurtoa Salliselle Edmontonissa, sillä kausi sujui kokonaan AHL:n puolella Bakersfield Condorsin riveissä. Tehopisteitä syntyi koko kauden aikana kymmenen (4+6), minkä lisäksi suomalaisen teholukema jäi pakkaselle kahden pykälän verran.

Sallinen ei pystynyt erottumaan edukseen, joten jatkosopimus NHL-seuroihin on näillä näkymin kiven alla. Euroopassa ja erityisesti Suomessa luottohyökkääjän palveluksille on varmasti paljon kysyntää.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.