© Kuva: Juha Tamminen

SM-liigasta tutun huippuhyökkääjän pitkä sopimus Ruotsiin varmistui

Ruotsalaisseura Frölunda Indians on perjantaina tiedottanut, että sveitsiläisseura Bernissä mestaruutta tänä keväänä juhlinut jenkkihyökkääjä Ryan Lasch pelaa seuraavat kolme kautta seuran riveissä.

Suomessa Pelicansissa hopeakaudella 2011-12 runkosarjan ja pudotuspelien pistepörssit voittanut Lasch edusti SM-liigassa myös Turun Palloseuraa toissa kaudella.

Tämän jälkeen kaksi kautta on ollut täyttä lentokeliä, sillä pistelinko voitti ensin Frölundassa viime kaudella Ruotsin mestaruuden, minkä lisäksi hän voitti SHL:n pistepörssin. Vuoden visiitti Sveitsissä toi niin ikään hyökkääjälle mestaruuspokaalin Kari Jalosen valmentamassa Bernissä.

Tämän kevään pudotuspeleissä Lasch tykitti Sveitsissä 16 ottelussa tehot 4+9. 30-vuotias hyökkääjä on innoissaan paluustaan Frölundaan ensi kaudeksi.

– Haluan pelata Frölundassa. Tämä on seura, joka haluaa itseni tavoin voittaa mestaruuden, joten on hauska olla takaisin. Tämä on erityinen joukkue ja loistava organisaatio, Lasch ketoo Frölundan tiedotteessa.

Laschin sopimus Frölundan kanssa kestää kevääseen 2020 saakka.

» Erikoissivultamme löydät Liigan ottelut, tulokset, taulukot, uutiset ja Liiga-kampanjat!