Washington Capitals joutui pettymään toisen kerran kotijäällään, kun Pittsburgh Penguins haki pudotuspelisarjan toisen voittonsa sunnuntain vastaisena yönä.

Juuti seliteltävää ottelusta ei jäänyt, sillä Pittsburgh iski maaleja tasakentällisin, ylivoimalla, alivoimalla ja tyhjään maaliin. Ottelu päättyi lopulta 6-2.

Kun Jake Guentzel viimeisteli Penguinsin 3-1-johtomaalin toisen erän lopulla, Washington-valmentaja Barry Trotz toimi: hallitseva Vezina-voittaja Braden Holtby vaihtui maalilla erätauon aikana Philipp Grubaueriin.

– Meidän täytyi vähän kuin muuttaa ”mojoamme” siinä tilanteessa, Trotz kommentoi NHL.comille.

Holtby torjui toisessa erässä vain kuudesti päästäen kolme sisään. Yhteensä kanadalaisvahti torjui 11 kertaa ennen vaihdosta.

– Pudotuspelit rakentuvat isojen hetkien varaan, Holtby itse kommentoi.

– Kolmas maali oli sellainen iso hetki. Noina hetkinä maalivahdin pitää nousta esiin torjunnalla, enkä vain pystynyt siihen. Tietysti se on turhauttavaa, etten tehnyt sitä. Samaan aikaan olimme silti itsevarmoja kolmanteen erään lähtiessä. Ei vain ollut meidän iltamme.

Trotzin mukaan vaihdos ei johtunut Holtbyn huonoudesta.

– Braden on selkärankamme, hän on ollut sitä koko vuoden. Meidän täytyy löytää maaleja hänen vuokseen myös. Ei kaikkea voi vain laittaa Braden Holtbyn piikkiin, Trotz sanoi.

Runkosarjassa Holtby vedettiin maalilta neljästi. Holtby aloittanee pudotuspelisarjan kolmannen ottelun Capitalsin maalilla.

– Olen valmis. Odotan aloittavani jokaisen pelin, kunnes minulle kerrotaan jotain muuta, Holtby totesi.