Pikkuleijonien alkulohkon otteluissa alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa yksi nimi on noussut esille ylitse muiden. Kolmessa ottelussa tehot 3+5 iskenyt Kristian Vesalainen johtaa koko turnauksen pistepörssiä, minkä lisäksi hän on ollut selvästi Suomen joukkueen näkyvin pelaaja.

NHL-tarkkailijoiden listoilla ensi kesän varaustilaisuutta silmällä pitäen melko korkealla oleva suomalaishyökkääjä on näillä esityksillä pelaamassa itseään selväksi ykköskierroksen varaukseksi.

Jo viime kaudella alle 18-vuotiaiden kultajoukkueeseen kuuluneelle Vesalaiselle meneillään olevat kisat ovat viimeinen tilaisuus osoittaa, että hän on ikäluokkansa selvää parhaimmistoa. Tässä tehtävässä on onnistumassa täydellisesti, sillä tähän mennessä Vesalainen on näyttänyt kentällä ylivoimaiselta.

192-senttinen laitahyökkääjä ei ole tällä kaudella ollut isoissa otsikoissa, vaikka on pelannut 17-vuotiaana Ruotsin pääsarjassa Frölundan kivenkovassa joukkueessa sekä hetken lainalla SM-liigassa HPK:n riveissä.

Hiljalleen aikuisten peleissä kypsyvä HIFK-kasvatti ei ole vielä kunnolla noussut esille miesten pääsarjaotteluissa, mutta intohimoisena harjoittelijana tunnettu suomalainen lyö itsensä viimeistään ensi kaudella kunnolla läpi, missä ikinä pelaakaan.