NHL:n runkosarjaa on enää muutama kierros jäljellä, mutta itäisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista käydään vielä veristä taistelua.

Sunnuntain vastaisena yönä Detroit Red Wingsin kaatanut Toronto Maple Leafs on nyt kolmen ottelun voittoputkessa, minkä ansiosta se nousi Atlantic-divisioonan toiselle sijalle ohi Ottawa Senatorsin.

Samalla Toronto nousi jo kuudenneksi itäisessä konferenssissa, mutta erot on tällä hetkellä jäätävän pienet, kun Ottawa on tasapisteissä ja kahdeksannella sijalla oleva Boston Bruins vain pisteen päässä, kun joukkueilla on 4-5 ottelua jäljellä.

Torontolla on myös teoreettiset mahdollisuudet pudota pudotuspeleistä, mutta se vaatisi joukkueelta tappioputkea ja toisaalta yhdeksännellä sijalla olevan Tampa Bay Lightnintgin loppukiriä.

Lightning on neljän sarjapisteen päässä viimeistä pudotuspelipaikkaa puolustavaa Bostonia jäljessä yhden ottelun vähemmän pelanneena. Katso runkosarjan sijoitukset NHL.comista.

Jos Toronto pitää nykyisen sijoituksensa, kohtaa se todennäköisesti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Columbus Blue Jacketsin tai Pittsburgh Penguinsin.