Pittsburgh Penguinsin suomalaispuolustaja Olli Määttä toipui runkosarjan viimeiseen otteluun helmikuussa tehdystä käsileikkauksesta, joten pelivire on vielä hiukan kysymysmerkki.

Päävalmentaja Mike Sullivanin mukaan Määttä ja niin ikään vasta loukkaantumisista toipuneet Jevgeni Malkin ja Trevor Daley eivät saa pudotuspeleihin pehmeää laskua. Roolia on otettava heti.

– He ovat valmiita pelaamaan täysillä. Mitään helpotuksia ei ole luvassa. Me pelaamme kiekkoa, Sullivan sanoi Trib Total Median haastattelussa.

Joukkueen alakerrassa on riittänyt loukkaantumisia, kun esimerkiksi tähtipakki Kris Letangin kausi on ohi. Määtälle ja Daleylle voi siis olla heti tarjolla isoja minuutteja.

– Olen käynyt koko ajan joukkueen tapaamisissa, joten ei tämä ole niin iso askel. Olen valmis. Jos he haluavat minun pelaavan yli- tai alivoimia, sitten tietysti pelaan, Määttä totesi.

Daley on samoilla linjoilla.

– On parempi olla valmis kaikkiin pelin osa-alueisiin. Täällä ei voi kastaa ensin varvsta, pitää pistää kaikki heti peliin.

Pittsburgh kohtaa pudotuspelien avauskierroksella Columbus Blue Jacketsin. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen pelataan torstain vastaisena yönä.