NHL-seuralta yllättävä päätös suomalaislupauksen suhteen – ”Hyvä luoja sentään!”

© Kuva: Getty Images

Viime kesän NHL-draftissa viidentenä varattua Olli Juolevi ei nähdä ammattilaiskaukalossa tänä keväänä.

Vancouver Canucksin suomalaislupaus on kiekkoillut koko kauden junioriliiga OHL:ssä. Juolevin edustaman London Knightsin kausi saattaa päättää tiistaina. Ensimmäisen kierroksen playoff-sarja Windsor Spitfiresia vastaan on tasalukemissa 3-3 ja seuraavan pelin häviäjän kausi on paketissa.

Mikäli Knights tippuisi jatkosta, niin Juolevin osalta pelit olisivat paketissa tältä kaudelta. Canucks haluaa suomalaisen tulevan vahvemmaksi ja heti.

– Hän on pelannut paljon pelejä parin viime kauden aikana ja haluamme saada hänet heti mukaan kesän kunto-ohjelmaan. Haluamme hänen saavan lisää voimaa, jotta hän voi taistella NHL-paikasta. Hänellä on muut osat siihen, Canucksin GM Jim Benning sanoi The Provincelle.

Canucksin päätöstä pitää yllättävänä ainakin The Provincen toimittaja Jason Botchford. Hänen mukaansa Juolevi olisi heti AHL:n farmiseura Utica Cometsin paras puolustaja ja pärjäisi hyvin myös NHL:ssä Canucksin riveissä.

– Canucksin mielestä hän ei ole tarpeeksi vahva NHL:ään. Hyvä luoja sentään! Ty Ronning, joka on viisi omenaa pitkä ja on seitsemännen kierroksen varaus, pelaa jo AHL:ssä, Botchford päivittelee.

Ronning on 19-vuotias laitahyökkääjä, jolla on pituutta 175 senttiä. Juolevin pituudeksi ilmoitetaan amerikkalaisittain kuusi jalkaa ja kaksi tuumaa, eli noin 188 senttiä.