NHL:n pudotuspeleissä Ottawa Senators on ottanut jo melkoisen kaulan Boston Bruinsiin, vaikka Bruins avasi sarjan voitolla.

Senators on vienyt kolme seuraavaa kamppailua nimiinsä ja näin se on 3-1-johdossa tällä hetkellä.

Yksi isoin avainlenkki käännöksessä on ollut Senatorsin ruotsalaistähti Erik Karlsson, jonka kohdalle asetettiin kysymysmerkkejä vielä avauspelissä.

Karlsson oli kärsinyt loukkaantumisista runkosarjan loppuvaiheilla ja ruotsalaistähden pelaaminen ei näyttänyt normaalilta.

Sen jälkeen Karlsson on ollut käytännössä ratkomassa kaikkia kolmea Senatorsin voittopeliä.

– Hän on meidän paras ja epäilemättä myös koko maailman paras pelaaja. Sitä tietää, että ilta toisensa jälkeen hän pystyy tekemään eroa tiukkojen pelien keskellä. Joko laukomalla tai rakentamalla tuollaisia paikkoja, mitä hän esimerkiksi nyt teki, Senatorsin voittomaalin neljännessä kohtaamisessa laukonut Bobby Ryan hehkutti NHL.com:n mukaan.

Ryanin iskemässä 1-0-maalissa Karlsson sai siniviivalla kiekon, minkä jälkeen hän ampui niin sanotun ohjauslaukauksen. Kiekko pomppi tätä kautta Ryanille, joka ujutti pelivälineen ohi Bruins-vahdin Tuukka Raskin.

– (Derick) Brassardilla oli tilanteessa aikaa ja tiesin, että kiekko tulisi minulle. Näin Bobbyn siellä. Yritin hieman feikata, että laukoisin ja onneksi hän pystyi käsittelemään tilanteen mainiosti ja pystyi pistämään kiekon sisään, Karlsson itse kertasi osumaa pelin jälkeen.

Senators ei tarvitse enää kuin yhden voiton edetäkseen jatkoon. Sarja jatkuu Suomen aikaan perjantain ja lauantain välisenä yönä Ottawassa.

Neljännen pelin ratkaisuosuma näkyy ylhäältä sekä täältä.