Hallitseva Stanley Cup -mestari Pittburgh Penguins joutuu tänä keväänä heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella kovaan paikkaan, kun se kohtaa tasaisen tehokkaasti läpi kauden pelanneen Columbus Blue Jacketsin.

Yksi pelaaja, joka voi kääntää koko sarjan Columbuksen eduksi on ehdottomasti joukkueen ykköstorjuja Sergei Bobrovski, jolla on varmasti nälkää osoittaa olevansa huippumaalivahti myös NHL:n pudotuspeleissä.

Kertaalleen Vezina Trophyn urallaan voittanut Bobrovski on tällä kaudella ykkösehdokas runkosarjan parhaan maalivahdin tittelin saajaksi.

Venäläisvahdilla oli runkosarjan paras päästettyjen maalien keskiarvo (2.06) ja paras torjuntaprosentti (93.1). Lisäksi hän pelasi seitsemän nollapeliä ja torjui Columbukselle peräti 41 voittoa.

Viime kesänä kovan kuntokuurin pitänyt ja noin viisi kiloa painoa pudottanut maalivahti ei ole kuitenkaan NHL-urallaan joutunut kunnon testiin pudotuspeleissä.

Bobrovski on torjunut edellisen kerran pudotuspelejä kaudella 2013-14, jolloin seura kohtasi juurikin Pittsburgh Penguinsin, joka oli kapteeni Sidney Crosbyn johdolla parempi kuudessa ottelussa.

Tällä kertaa tilanne on täysin toisenlainen, kun jokaisella osa-alueella kehittynyt Blue Jackets lähtee jopa ennakkosuosikkina kaatamaan puolustavaa mestaria.

Jatkoon pääseminen vaatii kuitenkin sitä, että Bobrovski hiljentää runkosarjan maalipörssin voittaneen ja voittamaan tottuneen Crosbyn.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen pelataan Suomen aikaan torstain vastaisena yönä kello 2.30.