Tampa Bay Lightningin kohtalo varmistui sunnuntain vastaisena yönä, kun Toronto Maple Leafs voitti omassa ottelussaan Pittsburgh Penguinsin: Tampa Bayssa ei pelata tällä kaudella pudotuspelejä.

Joukkueen kauden loppupuoliskolla on kuitenkin ollut hopeareunus. Syvällä kyntänyt joukkue nousi pudotuspelitaisteluun ja huomasi, että voi luottaa uuteen ykkösvahtiinsa Andrei Vasilevskiin, 22.

Vasilevski nousi joukkueen kiistattomaksi ykkösvahdiksi, kun joukkue kauppasi siirtorajalla Ben Bishopin Los Angeles Kingsiin.

16 viimeisestä ottelustaan tällä kaudella Vasilevski voitti kymmenen. Torjuntaprosentti nousi näissä otteluissa mukavaan lukemaan 92,6.

– Emme olisi siinä, missä olemme, ilman häntä, joukkueen ykköspakki Victor Hedman kehui Tampa Bay Timesille.

– Jos googletat ”kilpailija”, hän on varmaan ensimmäinen kaveri, joka pomppaa esiin. Hän on ollut uskomaton, ottanut isoja torjuntoja isoilla hetkillä. Hänen tasaisuutensa on ollut uskomatonta siitä asti, kun hän nousi ykköseksi, Hedman hehkutti.

Tampa Bayn maalivahtivalmentaja Frantz Jean ei miehen vireestä yllättynyt, vaikka venäläisellä oli ongelmia aiemmin tällä kaudella Bishopin ollessa loukkaantuneena.

– Hän ei koskaan poikennut pelisuunnitelmastaan, ei koskaan poikennut valmistautumistavoistaan, ja se maksaa takaisin. Nyt hän niittää tuloksia, Jean sanoi.

– Hän on todella näyttänyt ykkösvahdilta, hyvältä sellaiselta.

Päävalmentaja Jon Cooper oli samoilla linjoilla. Tampa Bayn maalivahtiosasto näyttäisi olevan turvattu vuosiksi eteenpäin.

– Hän on selvästi valmis ottamaan ohjat, Cooper totesi.