Philadelphia Flyersissa aikanaan todelliseksi maalivahtilegendaksi noussut Ron Hextall on nimitetty Kanadan GM:ksi tulevia MM-kisoja varten.

Hextall toimii nykyään Philadelphia Flyersin GM:nä. Flyers ei kuitenkaan yllä tällä kaudella pudotuspeleihin, joten Hextall oli vapaana MM-kisoja varten.

Hänen lisäksi johtoryhmään nimitettiin apulais-GM:ksi Sean Burke. Muut johtoryhmän jäsenet ovat Scott Salmond ja Larry Carrière.

– NHL:n runkosarjan päättyessä on tehtävä nopeita ja fiksuja päätöksiä niin valmentaja- kuin pelaajavalinnoissa. Ron, Sean, Scott ja Larry ovat valmiina näihin. Heidän kokemuksensa ja näkemyksensä ovat erittäin tärkeässä asemassa, kun valmistaudumme 5. toukokuuta eteen tulevaan turnauksen avaukseen, Kanadan jääkiekkoliiton presidentti Tom Renney sanoi tiedotteessa.

Varsinkin Kanadan ja USA:n joukkueet tulevat olemaan mielenkiintoisia, sillä NHL ilmoitti maanantaina jättäytyvänsä pois ensi vuoden alkupuoliskolla pelattavista talviolympialaisista.

On oma kysymyksensä se, testaileeko Kanada tai USA jo nyt pelaajia tulevia olympialaisia varten? Vai näkyykö tuore kohupäätös millään lailla heidän nipuissaan?

Kanada pelaa samassa alkulohkossa Pariisissa yhdessä Suomen, Tshekin, Sveitsin, Valko-Venäjän, Norjan, Ranskan ja Slovenian kanssa.

Kisojen toisena pelipaikkana toimii Köln, missä pelataan lopulta myös mitaliottelut.