Leijonat aloittaa MM-harjoitusottelut tänään – tämä kiekollinen puolustaja lyö itsensä läpi

© Kuva: Juha Tamminen

Kevään MM-kilpailuihin valmistautuva Leijonat kohtaa perjantaina harjoitusottelussa ennakkoon heikkotasoisen Unkarin maajoukkueen.

Toistaiseksi ilman NHL-vahvistuksia pelaavasta Suomen leiriryhmästä löytyy useampi mielenkiintoinen pelaaja, jotka hakevat läpimurtoaan kansainvälisissä peleissä.

Yksi heistä on suurelle yleisölle vielä tuntematon puolustaja Miika Koivisto, joka muodostaa puolustajaparin Anssi Salmelan kanssa.

Mikkelin Jukureissa tällä kaudella huiman kauden pelannut Koivisto oli yksi koko SM-liigan valovoimaisimmista pelaajista runkosarjassa.

Nimettömän mikkeliläisryhmän ykköspuolustaja takoi 56 ottelussa tehot 4+33=37, mikä oikeutti puolustajien pistepörssin toisen sijaan.

26-vuotias Koivisto ei loista pelkästään hyökkäyspäässä, vaan on erinomainen kahden suunnan puolustaja, joka pystyy rauhoittamaan peliä puolustusalueella. Hän debytoi kuluvan kauden aikana Leijonissa kuuden ottelun verran ja syötti niissä kolme maalia.

Kaikesta on pääteltävissä, että vaasalaislähtöinen puolustaja on todellisen läpimurron kynnyksellä, ja voi hyvinkin lunastaa kiekollisen puolustajan roolin jo tämän kevään MM-ryhmässä.

Henri Havusela