Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue raivasi tiensä MM-kisojen mitalipeleihin Tshekkiä vastaan, vaikka Suomi meinasi hukata käsittämättömästi neljän maalin johdon.

Pikkuleijonat tykitti neljä maalia heti avauserään ykköskentällisensä johdolla. Toiseen erään lähdettiin Suomen 4-1 johdossa, minkä lisäksi Aarni Talvitie lisäsi johdoksi 5-1 toisen erän alussa.

Tämän jälkeen alkoi Tshekin vyörytys, sillä kolmen maalin ansiosta se nousi ennen toista erätaukoa maalin päähän.

Kolmas erä oli todellista tahtopelaamista, mikä päättyi Tshekin 5-5 tasoitukseen, kun ainoastaan reilut kaksi minuuttia oli erää jäljellä.

Suomi koki todellista vääryttä viimeisen kahden minuutin aikana, kun tshekkipelaaja sulki viimeisen alivoiman aikana kiekon maalivahdinalueella kätensä alle, mutta tuomaristo ei tuominnut tilanteesta sääntöjen mukaista rangaistuslaukausta.

Jatkoajalla kellot pysähtyivät viimeisellä minuutilla kun Santeri Virtanen löi kiekon verkkoon ja näin Suomi pelaa turnauksen välierissä.

Suomen sankari oli Virtasen lisäksi ratkaisumaalin syöttänyt ja tehot 1+3 iskenyt Miro Heiskanen. Myös pistepörssin kärki Kristian Vesalainen kaunisteli tilastojaan 0+2 tehojensa ansiosta.