Viime vuosina erittäin kovaa tulosta KHL-kaukaloissa tehnyt Ryan Vesce pelasi todellisen hutikauden Sveitsin pääsarjassa Fribourg-Gottéronin joukkueessa.

Kaksi edellistä kautta Dinamo Minskiä edustanut taitava hyökkääjä aloitti syksyllä KHL-seura Traktor Chelyabinskin riveissä, mistä kanadalaiselle tuli kuitenkin potkut jo seitsemän pelatun ottelun jälkeen, kun tilastoissa ”komeili” lukema 1+0.

Fribourgissa loppukausi ei sujunut sen paremmin, kun seura valahti NLA:n pudotuskarsintoihin, missä se kuitenkin kannattajien iloksi säilytti sarjapaikkansa.

34-vuotias Vesce oli kuitenkin joukkueelleen enemmän harmiksi kuin hyödyksi, sillä kahdeksassa runkosarjan ottelusta muistoksi jäivät kiikaritehot 0+0 ja teholukema -5. Sarjakarsinnoissa hän onnistui maalinteossa kahdesti.

Vesce jäi HIFK-fanien mieleen kaudella 2007-08, kun hän iski runkosarjassa kovat tehot 26+18. Keväällä 2013 hän teki lyhyen visiitin Espoon Bluesiin, mutta silloin Vescen näytöt jäivät heikoiksi.

Myös urallaan NHL:ssä San Jose Sharksissa pelannut Vesce on kuitenkin tehnyt kovaa tulosta KHL-joukkueissa, kun hyökkääjän kokonaissaldo Euroopan kovimmassa kiekkosarjassa on 226 ottelussa 80+91=171.

Nyt Vesce on jälleen vapailla markkinoilla, kun sopimus Gotteronin kanssa päättyi tähän kevääseen.