Vaikka Tapparaa voi pitää ennakkosuosikkina tulevaan välieräsarjaan HIFK:ta vastaan, eivät kirvesrinnat mitenkään varmoja jatkajia ole.

Taustalla on monta pointtia.

Yksi on se, miten IFK on pystynyt parantamaan jo tähän mennessä pudotuspelikevään aikana.

Kasvutarina näkyi varsinkin puolivälieräsarjan sisällä TPS:ää vastaan.

– Ensimmäisessä pelissä Turussa oltiin huonoja ja se peli meni ihan ohi meiltä. Samaa voi sanoa myös toisesta Turun pelistä. Ehkä sitten jatkoaikavoitto (4. peli) oli sarjan käännekohta. Pystyttiin taas voittamaan jatkoerässä ja nähtiin se, että pystytään pärjäämään TPS:lle koko ajan. Sitten Turun kolmas peli oli meiltä ihan loistava, varsinkin kaksi viimeisintä erää siinä kamppailussa. Se antoi varmasti buustia, vaikka se kuudes, viimeinen peli, ei ollut mitenkään ihan paras suoritus meiltä. Mutta voitot ratkaisevat, IFK:n avainpuolustaja Teemu Eronen kävi läpi sarjaa SuomiKiekko-sivustolle.

Toisaalta kasvutarina lähti liikkeelle jo ennen puolivälieriä. Iso kohta oli 1. pudotuspelikierros, jossa panokset olivat hyvin raa’at.

– Kärpät-sarjan jälkeen tuntui, että koko homma vähän vapautui. Huonon runkosarjan jälkeen päästiin jatkoon ja saatiin tavallaan uusi mahdollisuus aloittaa puhtaalta pöydältä. Latu on auki ihan päätyyn asti, Eronen miettii.

Jos IFK olisi tippunut säälipleijareissa pihalle, olisi punapetojen kausi ollut järkyttävä pettymys.

Nyt kaikki on auki.

Ja esimerkiksi Erosen mainitsema Turun kolmas peli kertoi IFK:n suuresta potentiaalista.

– Meillä on ollut aika vaihtelevia esityksiä koko kauden ajan. Siinä mielessä varsinkin ne sen pelin kaksi viimeisintä erää olivat todella hyviä.

Vaikka IFK on mennyt eteenpäin, on saanut tasaisuutta, on saanut pelillisesti vahvempaa ja vahvempaa otetta, on silti ilmoille jäänyt kuva siitä, miten kapasiteettia on vieläkin puristettavana. Kaikki tähdet eivät ole olleet vielä esillä ja niin edelleen.

Potentiaalia on.

– Täysin sama kuva on jäänyt. Mutta myös se luo positiivisen fiiliksen. Ollaan tässä vaiheessa ja on vielä koneessa tavaraa, jota voidaan päästää irti. Se on yksi meidän vahvuuksista. Olen ihan varma, että se potentiaali tulee esille, Eronen luottaa.

Arvaamaton ja ei niin arvaamaton

Mutta vaikka kuinka IFK olisi oikeassa suunnassa, asettuu nyt vastaan suurin mestarisuosikki.

Tappara.

– Tällä kaudella neljä peliä, neljä tappiota, Eronen muistuttaa IFK:n vastustajan haastavuudesta.

– Toisaalta ei pudotuspeleissä ole enää huonoja joukkueita vastassa. Itse kyllä tykkään, kun on kovia paikkoja ja on kovempia vastustajia. Pitää puristaa kaikki irti ja tulee tavallaan automaattisesti se fiilis pelata. Näen tuon vain positiivisena.

Joukkueiden eroja miettiessä nousee esille yksi iso teema. Jos IFK:lta nähtiin runkosarjassa hyvän esityksen jälkeen nopeita romahduksia, tai huonon pelin jälkeen yhtäkkiä todella jämäkkä suoritus, on Tappara ollut paljon tasaisempi.

– Heillä ei ehkä ole niin arvaamaton jokkue. Heillä on aika selkeä sapluuna ja he pelaavat todella tiiviisti. Sillä tavalla haastava vastustaja, mutta toisaalta siinä on kääntöpuolena se, että sieltä ei tule mitään hirveitä yllätyksiä, Eronen pohtii.

Mikä sitten on tulevassa sarjassa olennaista, kun hamuatte neljää voittoa?

– Yhtään välipeliä ei saisi tulla. Tapparalta niitä ei varmasti tule. Kova, tiukka sarja on varmasti tulossa. En hirveästi seurannut heidän Ilves-sarjaa, viimeistä peliä vähän, mutta ilmeisesti Tappara ei ollut vielä ihan parhaimmillaan. Se on varmaan, että he ovat nyt parhaimmillaan. Meidänkin pitää olla, Eronen käy läpi, jatkaen:

– Täytyy keskittyä siihen, ettei anneta mitään ilmaiseksi. Se on ollut meidän haasteena koko kauden ajan. Kun se saadaan kuntoon, niin ei meillä ole sitten mitään hätää.

Tapparan ja IFK:n välinen sarja käynnistyy tänään Hakametsässä. Ottelu alkaa kello 18.30.