HELSINKI. Neljäs välieräottelu HIFK:n ja Tapparan välillä ei ollut mitenkään maalirikas taisto.

Mutta muun muassa monenkaltaista pelaamista riitti.

Oli ryminää ja tunnetta, oli suoranaista shakkia. Oli ohhoh-maaleja ja oli hukattuja paikkoja.

– Hyvä ilme saatiin alkuun ja pitkiä pyörityksiä. Mutta sitten vähän löperöä pelaamista ja 0-1 siitä. Se oli paha takaisku, IFK:n päävalmentaja Antti Törmänen kävi läpi illan taistoa.

Kristian Kuuselan osuma avauserässä jäi lopulta voittomaaliksi. Sen jälkeen Tappara onnistui puolustamaan IFK:n pois maalipaikoilta.

Erityisesti silmiinpistävää oli se, miten jäähyjen tasapaino meni maanantain kamppailussa.

Neljä ylivoimaa Tapparalle, ei yhtään IFK:lle.

Toki IFK:n jäähyistä varsinkin Micke-Max Åstenin ja Joe Finleyn tilanteet olivat selkeitä. Päivän selviä jäähyjä.

Mutta joukossa oli pari varsin heppoiselta näyttänyttä kakkosta.

– Tuli hieman kummallisia ja helppoja jäähyjä. Noh, ne onnistuttiin tappamaan. Ei oikein sitten kuitenkaan saatu sellaista kiriä päälle, mitä olisi tarvittu, Törmänen pohti ja kääntyi yhteen isoon teemaan.

– Olisi varmasti kaivattu joku ylivoima, mutta ei saatu.

Törmänen ei mitenkään hurjasti lähtenyt huutelemaan ottelun tuomariston suuntaan. Enemmän ilmoilla oli poliittisuus. Ainakin pelin jälkeen.

– Varmasti siinä (Tapparan jäähyttömyydessä) oli myös heidän hyvyyttä, mutta se on mitä se on. Kyllä me esimerkiksi odoteltiin sitä, että sieltä olisi tullut ylivoima, mutta yhtäkkiä (Arttu) Luttinen lähtikin jäähylle.

– Viimeisessä erässä jäätiin vähän vajaiksi. Oltiin paikoilla, mutta ei oikein kiekko pomppinut, Törmänen harmitteli loppua.

Viimeisellä minuutilla Jere Karjalainen iski vielä tyhjiin ja varmisti vieraille sarjan kolmannen voiton.

– Tappara ei ollut niin vahva tänään, se nähtiin. Mutta sitten sieltä tuli se stabiili johtoasemapelaaminen esille. Tappara tietää, että miten se homma hoidetaan, Törmänen mietti.

Nyt IFK on selkä seinää vasten. Enää ei auta hävitä.

– Tiedetään se, että ei voida enää perääntyä, jos halutaan pelata vielä täällä Nordiksella tällä kaudella, IFK-luotsi summasi.