Helpottunut Jussi Tapola ohjasi hehkutusta vastapuolelle: ”Kaikki jouduttiin laittamaan likoon”

© Kuva: Juha Tamminen

TAMPERE. Vaikea sanoa, joutuiko Tappara yllättävän koville Ilves-puolivälieräsarjassa.

Yllättävän koville se joutui siinä mielessä, jos miettii lähtöasetelmia. Tappara oli vienyt runkosarjan selvällä erolla nimiinsä, Ilves taas lähti selvästi pikkuveljen asemasta liikkeelle.

Haastajana, joka laittoi isoveljen koville.

Mutta jopa ihan selkä seinää vasten joutuminen johtui hyvin vahvasti Ilveksen hyvyyttä.

– Kyllä mun mielestä nämä pelit olivat siellä Kärpät-pudotuspelisarjojen tasolla. Kaikki jouduttiin laittamaan likoon, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola myönsi.

Varsinkin sarjan alussa Ilves pisti Tapparan todella ahtaalle.

Jo syksyllä kirvesrintojen peli oli näyttänyt hyvin valmiilta. Nyt Tappara tuntui olevan jumissa.

– Vähän piti välityksiä vaihtaa ja säätöjä hakea koneeseen sarjan aikana. Ketjumuutoksia sun muita, Tapola mietti sarjankulkua oman joukkueen puolelta.

– Jokainen joukkue tarvitsee vaikeuksia. Niitä ei tullut runkosarjassa, niitä tuli nyt puolivälierien alussa, Tapola jatkoi.

Tappara onnistui kuin onnistui voittamaan kuudennen pelin, joka eteni jatkoerien puolelle.

Seitsemännessä kirvesrinnat olivat Ilvestä edellä.

– Iloinen tunne tulee siitä työmäärästä, mikä me tuohon lyötiin. Kasvettiin yhteen, eikä tämä ollut vielä tässä, helpottuneelta vaikuttanut Tappara-luotsi mietti, jatkaen:

– Maha ei ole todellakaan täynnä.

Tapolalta irtosi ylistystä kovasti vastustajalle, joka teki sarjasta äärimmäisen mielenkiintoisen. Jo lähtökohta paikallissarjan suhteen oli kutkuttava, mutta ison ennakkosuosikin horjuttaminen teki sopasta vielä herkullisemman.

– Kaikissa peleissä täysi halli, huikea tunnelma koko ajan. Tämä oli rehti ja reilu sarja. Todella tasaisia taistoja, Tapola näki.

– Ei tämä jäänyt viimeiseksi pudotuspelisarjaksi näiden joukkueiden välillä. Nämä taistelut ovat nousseet aivan uudelle tasolle. Arvostamme kyllä toisen seuran työtä.

Seuraavaksi Tapparalle asettuu vastaan HIFK, jonka se kohtasi viime keväänä finaaleissa.

Sitä porkkanaa Tapola ja kumppanit lähtevät pureskelemaan myöhemmin.

– Se on sitten taas erilainen joukkue. Ei ole ehtinyt vielä miettiä sitä yhtään. Katsotaan sitten sunnuntaina enemmän sitä.

Ilari Savonen, Tampere
Twitter: @ilarisavonen