Viime viikolla Chicago Blackhawksin kanadalaistähdet Duncan Keith ja Jonathan Toews ilmoittivat jäävänsä pois MM-kisoista.

Pudotuspeleistä New York Rangersille tippuneen Montreal Canadiensin tähtipelaajat Carey Price, Shea Weber ja Brendan Gallagher liittyivät joukkokatoon, kieltäytymällä maanantaina Kanadan maajoukkueen kutsusta, TSN uutisoi.

Price pelasi tällä kaudella 61 ottelua, joissa hänen torjuntaprosenttinsa oli 92,3 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,23. World Cupissa Kanadan riveissä kultaa voittanut Price valittiin ehdokkaaksi NHL:n parhaan maalivahdin palkintoon Vezina Trophyyn.

78 ottelua Canadiensin riveissä pelannut Weber teki tällä kaudella 17 maalia ja 25 syöttöpistettä. 31-vuotias tähtipuolustaja teki pudotuspeleissä kuudessa ottelussa yhden maalin ja kaksi syöttöpistettä.

Canadiensin varakapteeni Gallagher teki 64 runkosarjaottelussa 10 maalia ja 29 tehopistettä. Kanadalaisnuorukaisen kärsi loukkaantumisista, eikä hän päässyt parhaaseen vireeseen tällä kaudella.

TSN:n tietojen mukaan venäläispuolustaja Andrei Markov jää maanmiehensä Aleksandr Radulovin tavoin ulos MM-kisoista.

TSN:n toimittaja John Lu’n mukaan tsekkihyökkääjä Tomas Plekanecia on kysytty edustamaan Tsekin maajoukkuetta, mutta mies ei ole vielä tehnyt päätöstä liittymisen suhteen.

Montrealin suomalaishyökkääjä Artturi Lehkosta on tavoiteltu Suomen maajoukkueen toimesta. Nuorukainen ei ole vielä tehnyt päätöstä liittymisestä.

Jenkkihyökkääjä Alex Galchenyakia ei olla vielä kysytty USA:n maajoukkueeseen, TSN:n tietojen mukaan.

Arpon Basu

@ArponBasu
Shea Weber will not play for Canada in worlds.

Amanda Stein

@amandacstein
Price was asked to go to Worlds but has said he will not go. Did his part for Canada at World Cup. #TSN690

Arpon Basu

@ArponBasu
Brendan Gallagher will not go to the worlds for Canada.