Edmonton Oilers porskuttaa NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella San Jose Sharksia vastaan, kun joukkue nappasi kolmannessa ottelussa toisen perättäisen voiton ja johtaa sarjaa 2-1.

Oilersin maanantain vastaisen yön 1-0 voiton sankarina oli jälleen toisen peräkkäisen nollapelinsä pelannut maalivahti Cam Talbot, joka on pitänyt maalinsa puhtaana tasan 120 minuuttia.

29-vuotias maalivahti pelasi runkosarjassa huimat 73 ottelua, mutta pitkä kausi ei näy negatiivisesti jenkkivahdin otteissa. Sharksia vastaan Talbotin torjuntaprosentti on jäätävän kova 96.4, minkä lisäksi päästettyjen maaliero näyttää loistavaa lukemaa 0.98.

Omiin otteisiinsa hän on luonnollisesti tyytyväinen.

– Olen mielestäni pystynyt hallitsemaan tilanteen hyvin. Olen pysynyt pelin sisällä ja pysynyt varpaillani ja valmiina seuraavaan laukaukseen, Talbot kertoo NHL.comin haastattelussa

Kaiken lisäksi Talbot pystyy pelaamaan näin loistavalla tasolla, vaikka hän on ensimmäistä kertaa NHL-joukkueen ykkösmaalivahtina pudotuspeleissä. Ennen tätä kevättä hän on pelannut vain kaksi NHL:n pudotuspeliottelua New York Rangersin riveissä.

Joukkueensa tärkeimmäksi pelaajaksi noussut Oilersin maalivahti näkeekin selvän eron runkosarjan ja pudotuspelien välillä.

– Pelkästään se, kuinka vähän kentällä on tilaa. Yhtäkään tuumaa ei voi antaa periksi. Pelaajat ovat parhaimmillaan joka tilanteessa.