USA:n presidenttinä vielä tammikuun alkuun asti toiminut Barack Obama otti vastaan presidentin tervehdykselle ja vierailulle NHL-seura Pittsburgh Penguinsin viime vuoden lokakuussa.

Traditionaalinen tilaisuus oli kova paikka yhdelle Obaman tärkeälle avustajalle.

Obaman puheita kirjoittanut Stephen Krupin nimittäin ei ollut lainkaan innoissaan Penguinsin vierailusta.

Washington Postin jutussa Krupin kertoo, miten hän on kova Washington Capitalsin fani.

– Se oli ainut Obamalle kirjoittamani puhe, johon en uskonut, Krupin kuvaili vierailuun liittynyttä tehtäväänsä.

Krupinin piti kirjoittaa lämminhenkinen ja positiivinen puhe joukkueesta, josta hän ei pidä lainkaan.

– Lokakuussa autoin Obamaa Stanley Cup -mestareiden, Pittsburgh Penguinsin suhteen. Ja minä vihaan heitä. Mikään muu joukkue ei ole niin suuressa vastuussa siitä, millaista alemmuskompleksia koemme. Kahdeksan kertaa yhdeksästä, kun joukkueet ovat kohdanneet pudotuspeleissä, Penguins on ollut parempi, Krupin kävi läpi.

Krupinin piti muun muassa hehkuttaa Penguinsin johtokuntaa ja puheeseen oli liitetty myös vitsiä esimerkiksi Phil Kesselistä.

– Idea siitä, miten pitäisi auttaa vapaan maailman johtajaa hehkuttamaan heitä, jotka olivat tiputtaneet Capitalsin, tuntui niin epäpyhältä.

Puheeseen Krupin oli ujuttanut mukaan ihmettelyä siitä, miten runkosarjan voittaminen ei ole suurin palkinto, minkä joukkue voi voittaa. Capitals on esiintynyt viime vuosina vahvasti nimenomaan runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä taru on katkennut jatkuvasti ennen finaaleita.

Capitals ja Penguins ovat jälleen vastakkain NHL:n pudotuspeleissä. Penguins vei ensimmäisen taiston nimiinsä lukemin 3-2.