Yllättävässä paikassa luotsia vaihtanut NHL-seura ongelmien keskellä – ”Sen kanssa tässä painitaan”

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä Montreal Canadiens päätyi vaihtamaan päävalmentajaa kesken kauden, kun Michel Therrien sai tehdä tilaa Claude Julienille.

Muutos tuli sinänsä jännään paikkaan, sillä Canadiens johti omaa Atlantic-divisioonaansa potkujen yhteydessä.

Canadiensissa oli raporttien mukaan eripuraa, mikä piti ratkaista. Toki jo Therrienin aikana Canadiens oli ollut pahassa alamäessä ennen potkuja.

Julienin aikana suunta ei ole parantunut.

Canadiensia on vaivannut tehottomuus ja se, ettei kiekkokaupungissa ole pystytty löytämään toimivaa konseptia.

Ihan kärkiketjuissa asti on pyöritelty lukuisia eri vaihtoehtoja.

– Olisi mahtavaa, jos pystyisimme löytämään jotain ketjuja. Jos katsoo sitä, miten viime aikoina yhdessä olleet ketjut ovat pelanneet, niin voiko niillä jatkaa? Sen kanssa tässä painitaan. Valmentajana minun pitää löytää ne, se on minun tehtäväni. Pitää yrittää löytää toimivat yhdistelmät. Nyt olemme esimerkiksi kokeilleet Alex Galchenyukia laidassa ja minusta hän näytti hyvältä siellä, Julien pyöritteli Montreal Gazetten mukaan.

Galchenyukin kohdalla nähty muutos kertoo kovista haasteista. Hän kun on ollut Canadiensin ykkössentteri, ainakin ilmoitetuissa kokoonapanoissa. Tätä roolia Galchenyuk ei ole kuitenkaan pystynyt kantamaan, ainakaan kunnolla.

– Ennen kuin runkosarja loppuu, niin toivon, että pystyisimme saamaan kokoon neljä toimivaa ketjua jokaisena iltana. Siihen emme ole pystyneet vielä, Julien jatkoi.

Canadiens toi lisäpalasia mukaan siirtorajalla, kun se muun muassa hankki useamman uuden hyökkääjän itselleen. Näillä liikkeillä Canadiensin GM Marc Bergevin pyrki valmistelemaan joukkuetta paremmin kevättä varten.

Uudet hankinnat, kuten Los Angeles Kingsistä tullut Dwight King ja Detroit Red Wings Steve Ott ovat olleet mukana pyörittelyn keskellä.

– Rotaatiota tässä nyt harrastetaan, Julien sanoi hieman päätä pyöritellen Montreal Gazetten mukaan.

Eikä siinä mitään. Ketjuja monet muutkin joukkueet muuttelevat ja yrittävät saada toimimaan. Canadiens kannalta haaste on vain näkynyt siinä, ettei sillä ole ollut oikein kunnon veturia rivistössään.

Ongelmat ovat johtaneet siihen, että esimerkiksi Ottawa Senators on kirinyt Canadiensin etumatkan kiinni divisioonan sisällä.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!