Colorado Avalanche on aiheuttanut lähinnä myötähäpeää läpi NHL:n runkosarjan. Joukkue ei ole esittänyt piristymisen merkkejä edes kauden loppua kohden, sillä se on tälläkin hetkellä viiden ottelun tappioputkessa.

Kolmatta vuotta putkeen pudotuspelien ulkopuolelle jäävä joukkue on tasan 20 sarjapisteen päässä läntisen konferenssin toiseksi viimeisestä Arizona Coyotesista.

Avalanche on voittanut 74 ottelustaan vain 20, mikä on selvästi vähiten kaikista NHL-joukkueista.

Surkuhupaisin tilasto on kuitenkin kauden loppumetreillä joukkueen maaliero -104. Avalanche on tehnyt koko kaudella vain 145 maalia, eli ainoastaan 1,95 per ottelu.

Järkikin sanoo, että tuollaisella keskiarvolla on vaikea voittaa otteluita. Esimerkiksi itäisen konferenssin ykkösjoukkue Washington Capitals on tehnyt samalla ottelumäärällä 238 maalia.

Colorado on puolestaan päästänyt omiin 249 maalia, joten joukkue on keskimäärin päästänyt joka ottelussa yli kolme maalia omiin.

Maaliero -104 on täysin luokaton tilasto verrattuna muihin joukkueisiin. Itäisen konferenssin jumboseura New Jersey Devilsillä lukema on -49. Läntisen konferenssin toiseksi huonoin Arizona on selviytynyt lukemalla -60, vaikka se on päästänyt lähes yhtä paljon maaleja kuin Avalanche.

Coloradolla on otteluita jäljellä kahdeksan kappaletta, minkä jälkeen tämän kauden murhenäytelmä tulee kaikkien onneksi päätökseen.