© Kuva: Getty Images

Winnipegin valmentaja selittää Patrik Laineen ketjun hajottamista: ”Peli hidastuu heillä”

Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice hajotti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pelattuun Calgary Flames -otteluun joukkueen tehokkaan ykkösketjun, jossa pelasivat Patrik Laineen lisäksi Mark Scheifele ja Mathieu Perreault.

Laine ja Perreault tiputettiin Bryan Littlen johtamaan kakkosketjuun, kun Nikolaj Ehlers ja Blake Wheeler nousivat Scheifelen rinnalle.

Ketjun hajottaminen herätti kummastusta, koska Laineen ja Scheifelen ketju on ollut yksi tehokkaimmista koko liigassa viime aikoina.

Mauricen mukaan vaihdoksen taustalla on halu muuttaa joukkueen pelin vauhtia.

– Markilla ja ”Pattylla” peli hidastuu hiukan, ja meidän täytyy saada heille taas lisää vauhtia, Maurice sanoi Winnipeg Sunin mukaan.

– Bryan tekee erittäin hyvää työtä mukauttaessaan peliään eri pelaajien kanssa. Nik Ehlersin luistelu taas on viime peleissä ollut todella, todella hyvää.

– Haluamme saada jälleen lisää vauhtia Markin peliin, ja eri laitureiden kanssa hän pelaa erilaista peliä. (Taustalla on halu) vain muuttaa pelimme vauhtia, Maurice kuvaili.

Ainakaan Calgary-pelissä vauhdin muutosta ei tullut ainakaan hyvään suuntaan. Jets nimittäin hävisi ottelun 3-0, eikä winnipegiläisyleisö ollut joukkueensa otteisiin tyytyväinen.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!