© Kuva: Getty Images

Wild-luotsi teki suuren muutoksen Mikael Granlundin hyökkäyspeliin – ”Se on iso syy tehoihini”

Minnesota Wildin suomalaistähti Mikael Granlund pelaa uransa parasta kauttaan NHL:ssä. 25-vuotias kiekkotaituri on rikkonut oman maali-, syöttö- ja piste-ennätyksensä tällä kaudella.

Granlundin häikäisevään kauteen löytyy monta syytä. Yhtenä voidaan pitää siirtoa keskushyökkääjän pelipaikasta laitahyökkääjäksi. Toinen syy on varmasti Granlundin hyökkäyskentän ällistyttävä kemia. Iso kiitos näistä kuuluu Wild-käskijä Bruce Boudreaulle.

– Yritän antaa Granlundille itseluottamusta. Hän saa tehdä kentällä mitä hän haluaa, kunhan se kulkee pelitapamme rajoissa, kertoo Boudreau The Hockey News -lehden haastattelussa.

– Meillä on systeemi, mutta systeemimme rajoissa, hän saa täyden yksinoikeuden pelata ja tehdä mitä hän haluaa. Se saattaa olla iso muutos siihen mitä hän on tehnyt ennen. Hän on uskomaton talentti meille, Boudreau hehkuttaa.

Granlund on samoilla linjoilla päävalmentajansa kanssa siitä, että vapaus on ollut hyvä asia hänen pelilleen.

– Se on iso syy. Erityisesti minun hyökkäyspelaamiseeni. Hän on heti alusta asti antanut minun pelata vapaasti. Erityisesti hyökkäyspäädyssä hän antaa minulle vapauksia. Hän haluaa silti, että pelaan puolustussuuntaan ja teen asiat oikein. Voin todellakin pelata vaistoillani. Se on iso syy tehoihini hyökkäyspäädyssä, avaa Granlund.

Granlundin hyökkäyskenttä, missä pelaa Mikko Koivu ja Jason Zucker on ollut ilmiömäinen tällä kaudella. Granlund ja Zucker pelaavat pisteiden valossa uransa parasta kauttaan ja Koivua spekuloidaan Selke Trophyn, eli parhaan puolustavan hyökkääjän palkinnon ehdokkaaksi ja jopa voittajaksi.

– Tunnemme paljon ylpeyttä siitä miten pelaamme hyökkäysketjuna. Se on avain meidän voittoon, että taistelemme kovempaa kuin vastustajat. NHL:ssä on niin paljon hyviä pelaajia jokaisessa joukkueessa, joten sinun täytyy olla valmis tekemään töitä ja olla parhaimmillasi joka ilta, jotta voit menestyä, kertoo Wild-kapteeni Koivu.

– Granlund ja Zucker ovat auttaneet minua paljon heidän kahden suunnan pelaamisellaan. He ovat erittäin vastuullisia puolustussuuntaan. He haluavat puolustaa ja tehdä hyökkäystä. Me haluamme aina rakentaa pelimme sen kautta.

Granlundin ketjun tehtävä ei ole helppo, koska he kohtaavat jokaisessa ottelussa vastustajan kärkikentän. Wild-luotsi Boudreau ei kuitenkaan anna ylimääräisiä paineita ykkösvitjalleen.

– Niinkin hyviä kuin he ovat – he tietävät miten pelata vastustajan kärkikenttää vastaan. En koskaan sano heille: ”hei, menkää sinne ja puolustakaa”. Laitain heidät kentällä tietäen, että he puolustavat. Tiedän, että he ovat vastuullisia, mutta yrittävät silti tehdä maaleja, Boudreau kommentoi.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!