© Kuva: Getty Images

Värittääkö ikävä ilmiö NHL:n pudotuspelejä? – ”Pidettävä silmällä”

Sportsnetsin toimittaja Elliotte Friedman nosti esille tuoreimmassa kolumnissaan yhden varsin mielenkiintoisen kohdan.

Tällä kaudella NHL:ssä ollaan tuotu mukaan niin sanotut aivotärähdystarkkailijat, jotka voivat vetää pelaajia pois kehistä aivotärähdysepäilysten kohdalla.

Mikäli tarkkailija pitää aivotärähdystä mahdollisena, antaa hän käskyn vaihtoaitioon, josta pelaaja on vietävä areenalla tehtäviin tutkimuksiin.

Tämän kohdalla ollaan nähty paljon puhetta herättäneitä tapauksia. Esimerkiksi helmikuussa Arizona Coyotesin maalivahti Mike Smith vedettiin kehistä kesken kolmannen erän tiukassa taistossa Anaheim Ducksia vastaan. Coyotes oli sillä hetkellä johdossa ja se taisteli kynsin hampain voitosta.

– Seuraavana päivänä Smith kysyi, että mikä estää nelosketjun hyökkääjää tekemästä jotain jonkun joukkueen ykkösveskarille pudotuspeleissä, Friedman kirjoitti.

Smith viittasi puheillaan nimenomaan alhaiseen kynnykseen, minkä perusteella pelaajia vedetään sivuun peleistä.

Friedmanin mukaan asiaan liittyy isoja ongelmia.

– En näe sitä kovin mahdollisena, että NHL pystyisi pakittelemaan tässä. Sen jälkeen, kun Dennis Widemanille tuomittiin 20 ottelun pelikielto ja kun meneillään on oikeustapauksia aivotärähdystapausten suhteen, on hyvin epätodennäköistä, että NHL alkaisi vähätellä pelaajien turvallisuutta.

– Mutta tämä on jotain, mitä on pidettävä silmällä pudotuspeleissä. Joku voi hyvinkin joutua aivan kylmänä kehiin kesken todella ison kamppailun, Friedman viittasi nimenomaan maalivahteihin.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!