San Jose Sharksin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi on kokenut niin sanotun toisen kauden kirouksen NHL:ssä, sillä raahelaishyökkäjän sesonki on hyvän tulokaskauden jälkeen ollut hyvin vaikea.

– Onhan tämä selkeästi ollut tosi hankala kausi itselle. Etenkään alkukaudella ei meinnanut tehoja löytyä, vaikka ihan hyvältä tuntui peli. Totta kai kun tehoja ei tule, pikkuhiljaa vastuukin alkaa laskea. Loukkaantumiset vielä päälle, Donskoi kertoi Viasatin NHL Aamiainen -ohjelmassa.

Suomalaishyökkääjä keräsi tulokaskaudellaan 76 runkosarjaottelussa mukavat tehot 11+25=36. Tällä kaudella 44 otteluun on kertynyt pisteet 6+9=15.

Donskoi on ollut tammikuusta asti sivussa ylävartalovamman vuoksi.

– Aika pitkältä aika tuntuu, mutta onneksi alkaa näyttää jo hyvältä, pitäisi kohta päästä takaisin kokoonpanoon, Donskoi kertoi.

– Onhan se raskasta, kun peleistä joutuu olemaan pois ja katsomaan sivusta, mutta ei se harjoitteleminen raskasta ole. Loukkaantumisia välillä tulee, niille ei voi oikein mitään.

Suomalaishyökkääjä on vaikeasta sesongista huolimatta jaksanut pysyä positiivisin mielin. Kuntoutusjaksossakin Donskoi näkee kultareunuksen, kun sen jälkeen voi palata entistä vahvempana tavoittelemaan Stanley Cupia, jota Sharks eittämättä jahtaa.

– Harjoittelun kannalta olen koittanut pysyä positiivisin mielin. On saanut harjoitella rauhassa ja saa laittaa taas kroppaa kuntoon, Donskoi totesi.

Koko puhelinhaastattelu löytyy Viasatin sivuilta tästä linkistä.