Valtteri Filppulan siirtyminen Tampa Bay Lightningin miehistöstä Philadelphia Flyersiin näyttäisi ensimmäisten pelien perusteella osoittautuvan suomalaiselle itselleen erittäin hyväksi siirroksi.

Detroit Red Wingsissä NHL-uransa vuonna 2005 aloittanut Filppula teki itsensä jo ensimmäisillä kausillaan tunnetuksi vahvasta kahden suunnan pelaamisestaan. Päävalmentaja Mike Babcockin erittäin kurinalaisessa Red Wings -ryhmässä Filppula oppi voittamaan otteluita aina puolustus edellä.

Detroitissa suomalainen jumittui rooliinsa, sillä kärkiketjujen paikat oli tuolloin täytetty huippupelaajilla, mutta kilometrien päähän näki, että Filppulalla olisi enemmän annettavaa myös hyökkäyspäässä.

Siirto Lightningiin vuonna 2013 toi tarvittavan muutoksen Filppulalle, joka sai uudessa seurassa kiekollisempaa roolia, mutta seuraavien vuosien aikana suomalaista alettiin hydyntämään jälleen enemmän puolustavassa roolissa.

Esimerkiksi tällä kaudella Filppula kellotti Lightingin paidassa enemmän peliaikaa alivoimalla kuin ylivoimalla.

Pihladelphia Flyersilla on ensimmäisten pelien perusteella tarjolla loistava rooli kakkosketjun keskellä maaliahneen Jakub Voracekin ja Brayden Schennin keskellä. Näyttäisi siltä, että Filppula pääsee käyttämään aiempaa enemmän pelinrakentajan kykyjään.

– Toivon niin. Pelaan nyt hyökkäystaitojensa puolesta kahden lahjakkaan pelaajan kanssa. Odotan, tai ainakin toivon, että pystyn auttamaan joukkuetta myös siinä mielessä, Filppula kommentoi kiekollista rooliaan Tampa Bay Timesin haastattelussa.

Heti ensimmäisessä ottelussaan ylivoimamaalin tehnyt Filppula kerää kehuja Flyersin toimitusjohtajalta Ron Hextallilta. Hän odottaa seuran saaneen kahden suunnan keskushyökkääjän, joka auttaa joukkuetta myös tehopisteiden valossa.

– Hän rakentaa peliä paljon, ja hänen pelaamisessaan on paljon asioita, joita ihmiset eivät näe. Hän pitää pelin elossa fiksuilla ja taitavilla siirroilla, Hextall kehuu suomalaista.