© Kuva: Getty Images

Valmentaja hehkutti ”tuleen” heitettyä Mikko Rantasta – vertasi Patrik Laineeseen ja Auston Matthewsiin

Colorado Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar antoi ylistäviä kommentteja huippu tulokaskautta pelaavasta suomalaishyökkääjästä Mikko Rantasesta.

Tällä kaudella 60 ottelussa tehopisteet 14+16=30 tehnyt Rantanen on noussut NHL:n huonoimman joukkueen Coloradon yhdeksi avainpelaajaksi. 20-vuotias TPS-kasvatti sai hienoja sanoja päävalmentajaltaan.

– Hän on löytänyt hyvän vauhdin hyökkäyspeliin ja myös lisää itseluottamusta kiekon kanssa. Hän on vaarallisempi pelaaja. Hän pelaa vastustajien parhaita kenttiä vastaan ja tekee hyvää työtä meidän joukkueelle kriittisenä pelaajana, hehkuttaa Bednar Coloradon sivuilla.

Rantanen pelaa isoja minuutteja Coloradon ykköskentässä, ja hän on eniten peliaikaa saava tulokashyökkääjä NHL:ssä. Seuraavana tulokashyökkääjien peliaikatilastossa tulee Winnipeg Jetsin Patrik Laine ja sitten Toronto Maple Leafsin Auston Matthews.

Rantanen on saanut keskimäärin 18:05 peliaikaa ottelua kohden, kun taas Laine 18:04. Matthews jää hieman suomalaisten taakse peliajallaan 17:49.

– Hän pelaa yli 18 minuuttia otteluissa. En ole ihan varma, mutta hän taitaa olla ykkönen kaikista nuorista pelaajista, kuten Laineesta tai Matthewsistä, kertoo Bednar.

Bednar pitää Rantasta elitärkeänä pelaajana, vaikka hän on vasta 20-vuotias.

– Hänet on heitetty tuleen, mutta hän tekee silti hyvää työtä. Hän on ylivoimamme katalysaattori. Meidän joukkueemme ei ole niin hyvä tekemään maaleja, joten hänen numeronsa eivät ole niin korkeat (kuin muilla tulokkailla). Hän pelaa silti isoja minuutteja, kommentoi Bednar.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!