USA:n naisten maajoukkueen kapteeni jyrähti jääkiekkoliitolle – ”Lopettakaa meidän kohtelu toissijaisena!”

USA:n naisten maajoukkue tiedotti keskiviikkona, että he eivät osallistu huhtikuun 1. päivä alkaviin kotikisoihin, ellei vuoden kestäneissä talousasioita koskevissa neuvotteluissa päästä eteenpäin.

USA:n naisten maajoukkue vaatii tasa-arvoa naisten ja miesten väliseen rahan jakamiseen jääkiekossa. Tällä hetkellä iso kakkupala menee suoraan USA:n miesten maajoukkueen taskuun. Myös juniorityöskentelyyn tarkoitettu 3,5 miljoonan dollarin tuesta iso osa menee poikien peleihin, ESPN:n toimittaja Mike Stoben artikkelin mukaan.

– Me harjoittelemme koko päivän, joka päivä ja koko vuoden, edustaaksemme maatamme olympialaisissa ja MM-kisoissa. Me harjoittelemme näitä tilaisuuksia varten. Emme halua jättää niitä väliin. On vaikea uskoa, että vuotena 2017 meidän pelaajien täytyy vieläkin taistella tasapuolisesta kohtelusta ja tuesta naisena. Mutta meidän täytyy, ärähtää USA:n maajoukkueen kapteeni Meghan Duggan.

– Lopettakaa meidän kohtelu toissijaisena, jyrähtää Duggan toimittaja Chris Kucin haastattelussa.

USA:n naisten maajoukkueen pelaajille maksetaan 1000 dollaria kuukausipalkkaa puolen vuoden ajan neljän vuoden aikavälillä. Joten he eivät saa palkkaa jääkiekkoliitolta 42 kuukaudessa neljän vuoden aikana.

– Kun ajattelen naisia jotka kiipesivät joukkueeseemme ja kun näen tyttöjä, joka kaukalossa tässä maassa, jotka omistautuvat tavoittelemaan isoa unelmaansa ja johtamaan esimerkillä. On todella myöhäistä puhua epätasapuolisesta kohtelusta, vaikka se tarkoittaisi maajoukkueessa edustamisen uhraamista. Me olemme seuraavalle sukupolvelle sen velkaa. Me olemme sen myös velkaa itsellemme, että taistelemme oikeuden puolesta, kommentoi USA:n joukkueen varakapteeni Monique Lamoureux-Morando.