© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafs hämmentävään saavutukseen – edelliskerrasta yli 90 vuotta

Toronto Maple Leafs on pitkästä aikaa matkalla NHL:n pudotuspeleihin, ja ote jatkopelipaikkaan vain tiukkeni, kun tiistain vastaisena yönä joukkue kukisti Boston Bruinsin 4-2.

Perinteisesti Toronto ja Boston ovat olleet kovia kilpakumppaneita, ovathan molemmat niin sanottuja Original Six -joukkueita ja pelaavat samassa divisioonassa.

Viime vuosina Boston on ollut joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa aavistuksen niskan päällä, ja ottelut ovat olleet yleensä tasaisia. Tiistaiyön voitto oli kuitenkin Torontolle jo neljäs Bruinsista tällä kaudella. Kun kohtaaminen oli runkosarjan viimeinen joukkueiden välillä, kukisti Maple Leafs Bostonin siis joka kerta, kun joukkueet kohtasivat tämän kauden runkosarjassa.

Voittolukemat kirjattiin Torontolle kauden aikana 4-1, 4-1, 6-5 ja nyt siis 4-2.

NHL:n tiedotteen mukaan tämä oli ensimmäinen kerta sitten kauden 1924-25, kun silloin nimellä Toronto on pystynyt voittamaan kaikki joukkueiden väliset kohtaamiset yhdellä kaudella, kun otteluita on ollut vähintään neljä Torontonin ja Bostonin välillä.

Tuolla kaudella yli 90 vuotta sitten Toronto – silloiselta nimeltään vielä St. Patricks – voitti peräti kaikki kuusi runkosarjaotteluaan silloin sarjajumboksi jäänyttä Bostonia vastaan. Mestaruuden Toronto St. Patricksin nenän edestä vei Hamilton Tigers.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!