© Kuva: Getty Images

THN: Jesse Puljujärvi avautui farmikomennuksestaan – ”Itseluottamukseni on kohdillaan”

Bakersfield Condorsissa pelaavalla Jesse Puljujärvellä on nyt takanaan 28 ottelua AHL-kiekkoa. Ennen farmikomennusta suomalaistulokas pelasi 28 ottelua NHL:ää Edmonton Oilersin paidassa tehopistein 1+7 ja joutui pelaamaan vain hajaminuutteja.

Siirto Euroopasta ei ollut kivuton. Vaikka Puljujärvi pelasi viimeisen kautensa Liigassa miesten kanssa, oli hyppy erilaiseen peliin liian suuri. Käytännössä peli menee jokaisella tasolla pari pykälää kovemmaksi. Etenkin puolustussuuntaan pelaaminen oli suomalaiselle suuri haaste.

– Jääkiekko on täällä nopeampaa. Täytyy olla nopea joka ilta, täytyy olla valmiina pelaamaan joka ilta. Minun täytyy pystyä pelaamaan molempiin suuntiin, hyökkäys- ja puolustuspäähän, ja minun pitää pystyä pelaamaan kovaa ja pystyä antamaan se panos joka ilta, Puljujärvi kertoi The Hockey Newsille

Farmikomennus on tehnyt hyvää 18-vuotiaalle hyökkääjälle. AHL:n puolella tehoja on syntynyt 9+14 ja Puljujärvi on kerännyt paljon vastuuta ja jääminuutteja. Mies itse kertoi nauttivansa päästessään pelaamaan.

– Itseluottamukseni on kohdillaan täällä. Saan paljon peliaikaa ja pystyn käyttämään hyväksi vahvuuksiani ja taitojani, tulokas sanoi.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!